To je to što me zanima!

Pupovac: Očekujem da Haag potvrdi da nije bilo genocida

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
'Zločini jesu počinjeni, razaranja jesu počinjena, etnička čišćenja su počinjena, ali genocida na sreću nije bilo. Očekujem da će to potvrditi i Međunarodni sud pravde'
Vidi originalni članak

Milorad Pupovac , saborski zastupnik Samostalne demokratske srpske stranke, u oči presude o uzajamnim tužbama Hrvatske i Srbije za genocid, rekao je da očekuje da će Međunarodni sud pravde u Haagu svojom presudom potvrditi da nije bilo genocida na ovim područjima 90-ih godina prošlog stoljeća .

- Zločini jesu počinjeni, razaranja jesu počinjena, etnička čišćenja su počinjena, ali genocida na sreću nije bilo. Očekujem da će to potvrditi i sutrašnja presuda Međunarodnog suda pravde - rekao je Pupovac novinarima u Saboru.

O mogućnosti da samo Vukovar ili Ovčara budu izdvojeni kao mjesta gdje je počinjen genocid rekao je da postoje i druga mjesta stradanja i zločina, te pitanje odgovornosti za zločine nakon Bljeska i Oluje .

Pupovac misli da će Sud u utorak upozoriti obje zemlje da ne mogu izbjeći svoju odgovornost i sankcioniranje zločina time što će stvar prebaciti na tužbe za genocid.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 395

  • tomicalomica 04.02.2015.

    Imao ja takvo jedno stene malo...punu lajao , cvilio i na kraju uginuo...sta mozes :(((

  • netko iz 2 mase 04.02.2015.

    a di mu je braco ???

  • Jim 04.02.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare