To je to što me zanima!

Pupovac: 'Stojkovićev čin je sramotan, za to nema mjesta'

Govoriti ratnim jezikom, natjecati se u ratnim pričama i ratnim retorikama - to je nešto što ne može imati mjesta ne samo u toj akciji nego ni u današnje vrijeme jer je to štetno, rekao je Pupovac
Vidi originalni članak

Predsjednik SNV-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac nazvao je u utorak "iznimno štetnim" i "sramotnim činom" nedavni incident na kninskoj tvrđavi, rekavši da je član srbijanskog humanitarnog izaslanstva govorio "ratnim jezikom" kojem više nema mjesta u odnosima dviju zemalja.

HRVATSKA ČEKA Srbi se još nisu službeno oglasili o incidentu izaslanika u Kninu

"Sramota je da se plemenita gesta u povodu praznika Svetog Save - kada se djeci dijele paketići u povodu tog velikog praznika među Srbima, koju su podržale i relevantne institucije da djeca očuvaju svoj identitet - ocrni i kompromitira sasvim nepotrebnim, blesavim i iznimno štetnim porukama", rekao je za Hinu Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV).

On je, komentirajući objavu na društvenim mrežama u kojoj član srbijanskog izaslanstva Miloš Stojković govori o Kninu kao o "okupiranom srpskom gradu", priča o povratku "Republike Srpske Krajine" i uklanjanju hrvatske zastave s tvrđave, rekao da za tako što nema mjesta u aktualnim odnosima Srbije i Hrvatske.

POSLALI PROSVJEDNU NOTU Hrvatska nakon provokacije u Kninu traži ispriku, a Stojković tvrdi: Nisam ja snimio taj video

'To je ratni jezik'

"Te poruke možda u Srbiji nekom trebaju pokazati kako je netko bio junak na kninskoj tvrđavi, kako je netko bio junak u Hrvatskoj... Ali, govoriti ratnim jezikom, natjecati se u ratnim pričama i ratnim retorikama - to je nešto što ne može imati mjesta ne samo u toj akciji nego ni u današnje vrijeme jer je to štetno i za mlade Srbe i za mlade Hrvate, to je štetno za Srbiju i Hrvatsku", rekao je Pupovac Hini.

Po njegovu uvjerenju, incident na kninskoj tvrđavi je "za neko vrijeme bacio ljagu na sve što su Republika Srbija i njezini građani učinili i čine" u pomoći stradalima od potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji.

"Vjerujem da smo svi, zapravo, shvatili da su takvi pokušaji velika sramota ne samo za ljude koji su to učinili, a da ćemo se mi ostali izdignuti iznad toga i vidjeti da je mnogo više onih koji se rukovode potrebom da budemo solidarni, da budemo bliski jedni drugima i da izađemo iz ratnih priča u mirnodopske, priče u kojima ćemo obnavljati međusobne veze, jačati ekonomsku i kulturnu suradnju i istodobno pokazati da znamo poštivati stradanje i s jedne i s druge srane", rekao je Pupovac.

INCIDENT U KNINU Logoraši traže reakciju vlasti na provokacije teologa iz Srbije

Čelnik SNV-a nazočio je u utorak navečer u Veleposlanstvu RH završnici humanitarne akcije srbijanskih umjetnika kojom je osigurano oko 7000 eura pomoći stradalima u potresu magnitude 6,2 koji je Banovinu pogodio 29. prosinca, istaknuvši da ta gesta ima "iznimnu vrijednost, ne samo simboličku, već nadasve ljudsku".

"Ti stvaraoci i umjetnici, a ne samo velike tvrtke, ne gospodarske komore i ne država, stavili na raspolaganje ono što imaju, od svoje duše i od svog srca. Jednako tako kao i oni koji su otkupili njihova djela, pokazali su da stoje solidarno uz ljude koji prolaze najteža stradanja, najprije ratna, a sada i ova u kojima su neki ljudi ostali i bez kuće i bez kućišta", rekao je za Hinu Pupovac. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • intellectus 03.02.2021.

    Citat.......“ Pupovac: 'Stojkovićev čin je sramotan, za to nema mjesta“…..I uistinu ne samo da nema mjesta, to je OPET AGRESIJA velikosrbina, no žalosno je da sa te strane uvijek dolaze ovakve poruke. Uistinu nije dobro generalizirati i cijeli narod kroz odvratne ispade „NEKIH“ bacati u blato. Kada bi ovo bilo „NEKIH“ još bi se nekako i prešutilo, ali to nije tako. Ja ne vidim samo pojedince, prije bih rekao da su VEćINA! Mogu bez ikakve zadrške reći i Pupovac je takav što je svojim jezikom mržnje i otvorene agresije prečesto vrijeđao i još NIKADA nije rekao da je njegov nebeski narod rušio, palio, silovao, ubijao na najsvirepiji način, da to je NJEGOV NAROD činio pa i danas to čini. MILORADE, SRAM TE BILO!

  • nijetebriga 03.02.2021.

    Prodavac magle..

  • urnebes 03.02.2021.

    po komentarima ispada da ustaše nisu postojale, nit su bacali žive srpske civile u jame, jesenovac je naj veća laž od sedmog stoljeća, tek kad se suočimo s vlastitom prošlosću, možemo upirat prstom u pupovca, možemo se postavit na glavu, al to je realnost, za očekivat je isto tako od srba da i oni rasčiste sa Srebrenicom i konc.logorima po BiH prije nego se umisle kako su upravo oni žrtve zadnjeg rata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare