To je to što me zanima!

Pupovac zaboravio čestitati Božić, Bandić se opet zabunio

Predsjednik Josipović je bio lani i uvijek je rado viđen gost, a bio bi rado viđen i ove godine, rekao je u petak Milorad Pupovac i tako komentirao nedolazak Josipovića
Vidi originalni članak

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac je u poruci povodom pravoslavnog Božića pozvao na više tolerancije prema institucijama srpske manjine u Hrvatskoj. Istaknuo je kako je tolerancija ono što očekuje ove godine, piše Večernji list.

 - Želim da srpske institucije budu podržane, ne želimo destrukciju organizacija koje smo stvarali godinama - rekao je Pupovac, koji je prijem održao pred gotovo cijelim državnim vrhom. Predsjednik Ivo Josipović nije se pojavio na prijemu, a Pupovac je komentirao i njegov nedolazak.

- On je uvijek rado viđen gost, voljeli bismo da je s nama i ove godine kao što je bio prijašnjih - rekao je.

Poziv na toleranciju komentirao je premijer Zoran Milanović, koji je rekao kako se "mi ne toleriramo, mi živimo zajedno". Premijer se osvrnuo i na prijepor o uvođenju zdravstvenog odgoja. Istaknuo je kako on ima problema s nekim dijelovima lektire.

- Neki su književnici bili antisemiti pa ne znam što prevaže. Mogao bih i ja osnovati udrugu roditelja koja bi se borila protiv tih dijelova lektire, ali neću. Možda bi to bio dobar put, ali to nije moj put - rekao je premijer. 

Pupovac je na kraju zaboravio nazočne pozdraviti tradicionalnim pozdravom, a u istom je tonu nastavio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Čelnik Zagreba istaknuo je kako želi dobro svima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru pa su ga okupljeni ispravili kako se radi o julijanskom kalendaru. Izaslanik predsjednika Josipovića, Siniša Tatalović, zaželio je svima sve najbolje u 2012. godini.

Matić: Između nas i Srbije nema velike ljubavi, ali postoji interes

Predraga Matića novinari su pitali o suradnji Srbije i Hrvatske i eventualnom sastanku čelnika.

- Premijeri će se sigurno dogovoriti. Suradnja je potrebna. Kako Dačić kaže, nema tu velike ljubavi, ali postoji interes - rekao je Matić i dodao kako je njemu najvažnije pitanje nestalih. Pupovac je rekao kako pozdravlja da do sastanka dođe no kaže kako ne zna kada.   

Pupovac o dvojezičnosti: Za manjine je uvijek bilo otpora

Pupovac je prokomentirao i eventualno uvođenje dvojezičnih natpisa te je rekao sljedeće:

- Uvijek je bilo otpora kada je trebalo primijeniti zakone za nacionalne manjine, no nema otpora onih koji provode zakone i to je najvažnije, a s drugima treba razgovarati - rekao je Pupovac. 

Idi na 24sata

Komentari 115

  • orgija 06.01.2013.

    pupovac je veci hrvat od nas hrvata! nije mi jasno sta srbija nepostavi nekoga pravoga srbina sto brani srbske interese naroda u hrvatskoj nego ovoga sto prica sto mu zagreb kaze!

  • user_229329 06.01.2013.

    Svaka čast Pupovcu kako im je mudro „spustio“. Pozvao je većinu onih čiji su djedovi i pradjedovi bili Srbi pravoslavci i slavili Božić 07.januara. Sad su ponovo došli na svoje i Peđa Matic, i Jaca sa Papuka i Pusići, i Stazic i mnogi drugi koji su se devedesetih prekrstili (ili po novom prekrižili-ovo prekrižili im bolje stoji, jer kad se neko ili nešto prekriži, znači da i ne postoji, da je ništa ili „nula“), da bi dokazali veliko rvatstvo, a sve u funkciji da se dohvati neki bolji položaj iliti radno mjesto i titula. Krv nije voda, tako i nji same proganja nešto i vraćaju se tamo gdje pripadaju, vraćaju se vjeri svojih predaka, bar na kratko. Jer ti prekršteni iliti prekriženi su svjesni da trenutno nikom ne pripadaju-hrvati znaju da su srbi i 99% njihove rodbine su srbi, a sami srbi ih ne priznaju jer su „pljunili“ na vlastitu vjeru.A predsjednik Ivo nije došao, jer zna da ga 70% hrvata ne voli i ne podržava, i da bi dolazak kod Pupovca jos povećao taj postotak. Sve je ovo Pupovac mudro i inteligentno napravio i za ovaj plan čista petica.Ovo je sam primjer, kako svaka ptica svome jatu leti, bez obzira što su se sami „prekrižili“-nešto ih muči još.

  • Rinna 05.01.2013.

    Jel bilo alkohola tamo ili su ovo izjave zdrave pameti? I da,da iskoristim priliku: Bundya za gradonačelnika! :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare