To je to što me zanima!

Pušačima se ne piše dobro: Dolazi im novi, i stroži Zakon

Novosti zakona su, uz poruke o štetnosti pušenja, obavezno stavljanje fotografija na duhanskim proizvodima. Postrožit će se i kontrola ventilacijskog sustava u kafićima
Vidi originalni članak

Na saborskim klupama u svibnju bi se trebao naći novi Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih i srodnih proizvoda. Njime bi se još više ograničilo pušenje na javnim prostorima, javlja RTL .

Iako kafićima gdje je dozvoljeno pušenje mora postojati i propisna ventilacija, brojni ugostitelji se ne drže zakona. Mnogi pokušavaju izbjeći korištenje skupe instalacije, a inspekcije slabo kontroliraju prekršitelje.

- Kad govorimo o onima koji sami ne puše, ali pasivno puše i prisutni su u prostoru gdje se puši i udišu duhanski dim imaju dva do tri puta veći rizik za karcinom pluća - upozorila je Ines Diminić-Lisica, liječnica obiteljske medicine.

To je jedan od razloga zašto Ministarstvo zdravlja po hitnom postupku u Sabor šalje stroži Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih i srodnih proizvoda. Postrožit će se i kontrola ventilacijskog sustava u kafićima.

Novosti novog zakona su, uz poruke o štetnosti pušenja, obavezno stavljanje fotografija na duhanskim proizvodima, javlja RTL. .

Idi na 24sata

Komentari 267

  • dennni 18.03.2016.

    20% prometnih nesreca uzrokuju pijani vozaci. A ostalih 80 logicno trijezni. Zato pustite pijane da voze sigurno doma.

  • mateoh5 18.03.2016.

    Ja bih stavio porez na baljezganje gluposti i ne obavljanje svoga posla. Onda bi imali dva političara u saboru , ako i to nisam preuveličao ... Ako netko voli pušiti kaj mu nametati neke gluposti i diskriminirat ih, ako netko pije ista stvar. Pa vi ste to napravili draga gospodo. Zašto prvo dati pa oduzeti, nema smisla... Kaj se tiče ovih koji ne piju i ne puše pa se slažu sa ovima. E pa ja bi onda uveo porez na debljinu, anoreksiju, treninge itd... Pod razlog bi stavio ugrožavanje života. Obrazloženje; debela osoba poput mene ugrožava si život i predočava drugima kak ti da je to dobro, anoreksične krave i pederi isto tako i treninzi zato jer ako se preforsiraju također ugrožavaju život. Ako vi možete baljezgati takve gluposti oko cigareta i pića i ja mogu o debelima, žgoljavima i nabildanima ... Pa se vi lijepo je*ite...

  • otosan 17.03.2016.

    legalizirajte marihuanu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare