To je to što me zanima!

Pusić poslala pisma Europskoj komisiji i Arbitražnom sudu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Pusić poziva suce arbitre da pregledaju materijale koji sadrže informacije koje su nanijele štetu integritetu postupka te pozvala da se Sud očituje o iznesenom
Vidi originalni članak

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić je u petak 24. srpnja u ime Vlade RH uputila pisma Arbitražnom sudu i Europskoj komisiji zbog situacije oko arbitražnog sporazuma sa Slovenijom. 

Pusić je u pismu istaknula kako ''najnovija događanja dovode u ozbiljnu sumnju vjerodostojnost i zakonitost cijelog arbitražnog postupka  između Hrvatske i Slovenije. 

U pismu Arbitražnom sudu se navodi kako su objavljeni materijali o komunikaciji između arbitra kojeg je imenovala Slovenija Jerneja Sekoleca i agentice Simone Drenik otkrili kršenje temeljnih načela postupka čime je teško i sustavno kršena neovisnost arbitražnog postupka. 

Pusić u pismu Sudu poziva ostale suce arbitre da pregledaju materijale koji sadrže informacije koje su nanijele golemu štetu integritetu cijelog postupka te pozvala da se Sud očituje o iznesenom. 

U pismu Europskoj komisiji istaknuto je što je Hrvatska do sada poduzela u ovoj situaciji "vezanoj uz duboku kompromitaciju arbitražnog postupka kojem smo prišli u dobroj vjeri, poštujući sva pravila međunarodnog prava i međunarodnog sudovanja".

POGLEDAJTE VIDEO: Ministrica Pusić o arbitražnom sporu



Idi na 24sata

Komentari 90

  • jozabroz 26.07.2015.

    sud ce se"ocitovat" na navedeno pismo stavom da ce se suci izmjenit i nastavit postupak arbitraze,,sto nece bit problem prema sadrzaju pisma drugarice pusic,,no u srijedu ,u saboru ce se jasno vidit ko je za ukidanje arbitraze a ko za nastavak,,tako stvari stoje drugovi moji dragi..)))))

  • efteling 25.07.2015.

    Ili ulaskom u EU su Hrvati mislili da su sve probleme resili i time podcenili znacaj nadolazevcih..

  • efteling 25.07.2015.

    Sudbina Hrvatske opet u Slovenskim rukama.Ako odbijete Arbitrazu koja je bila uslov ulaska u EU,onda Slovenci napisu pismo EU parlamentu,a Nemci jedva docekaju da se oslobode troskova...Ostace vise za Grcku...

Komentiraj...
Vidi sve komentare