To je to što me zanima!

'Danska i Njemačka ratificirat će pristupni ugovor u svibnju'

Pusić je novinarima rekla kako će Njemačka i Danska ratificirati pristupni ugovor već sljedeći mjesec, a ne u lipnju, kako se pretpostavljalo. Čestitala je Srbiji i Kosovu
Vidi originalni članak

Ministri vanjskih poslova Europske unije sastali su se danas u Luxemburgu. Vijeće za opće poslove Europske unije prihvatilo je posljednje zaključke o Hrvatskoj kao pristupajućoj zemlji u kojima pozdravlja ocjenu Komisije da Zagreb ispunjava sve uvjete u svim poglavljima. Zaključci su prihvaćeni bez rasprave.

Luxemburgu je i hrvatska ino ministrica Vesna Pusić. Vijeće je konstatiralo da je predstojeće pristupanje Hrvatske rezultat strogog procesa koji je trajao 10 godina. Od Hrvatske se očekuje da na temelju dosadašnjih postignuća dovrši pripreme za članstvo i nastavi ostvarivati rezultate u području vladavine prava, posebice borbe protiv korupcije. 

Vijeće također podupire početne korake u vezi s hitno potrebnim strukturnim reformama koje su poduzete kako bi se povećala konkurentnost i izgledi za gospodarski rast, stoji, među ostalim u zaključcima, piše HRT.

Pusić je novinarima rekla kako će Njemačka i Danska ratificirati pristupni ugovor već sljedeći mjesec, a ne u lipnju. Njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle je rekao kako ne može prejudicirati odluke Bundestaga, ali da je sa stajališta njemačke vlade Hrvatska spremna za članstvo. 

Pusić je čestitala Srbiji i Kosovu na postignutom sporazumu.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Capafiori 22.04.2013.

    Nadam se da je Prva dobila koju tisućicu kao čestitar, a bogme zaslužuje za taj silan napor i poneki slobodan dan. Ja bih joj dala makar tisuću slobodnih dana.

  • MI-MA 22.04.2013.

    Ova žena je već zaslužila spomenik u Hrvatskoj.

  • marijaterezija2 22.04.2013.

    Ada ih lijepo zamolimo da se predomisle, nađu nam koju manu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare