To je to što me zanima!

Pustili pse iz dvorišta: Jedan je nađen mrtav, a drugi ranjen

Nakon sat vremena, u Sladojevcima, pronađena je kujica Astra, teško ranjena i nepokretna. Nedaleko od nje, u jarku pronađeno je i beživotno tijelo ovčara Rexa
Vidi originalni članak

Nepoznati počinitelj ušao je u srijedu popodne u dvorište člana HGSS Stanice Orahovice te pustio dva psa.

Jedan od nestalih pasa, mlada njemačka ovčarka Astra, prije nekoliko mjeseci se počela obučavati za rad u potragama HGSS-a i namjera vlasnika je bila da ju nauči plemenitim vještinama traganja za nestalim osobama.

Potraga za psima na području oko sela Sladojevci, nedaleko Slatine, pokrenuta je u 23.05 sati. Spasioci su pratili tragove na tlu te uz informacije koje su dobili od mještana krenuli u smjeru mogućeg kretanja nestalih pasa.

Nakon sat vremena, u jarku pored makadam ceste u Sladojevcima, pronađena je kujica Astra, teško ranjena i nepokretna. Brzom intervencijom uz utopljavanje i okrjepu transportirana je u dežurstvo Veterinarske stanice u Slatini gdje je dežurni veterinar utvrdio da joj unatoč višestrukim ranama od vatrenog oružja, na sreću, stanje nije po život kritično. Ozlijeđeni pas je odvezen u dom vlasnika gdje je zbrinut.

Nažalost, nedaleko ozlijeđene Astre, u jarku 50-tak metara dalje, pronađeno je i beživotno tijelo Rexa. Rane od vatrenog oružja za njega su bile kobne.

Nastavlja se istraga oko ovog  tragičnog događaja.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • Uni 11.12.2015.

    Steta sto si i ti prezivio.

  • Uni 10.12.2015.

    Moja teorija je da ih je netko necim namamio i odvukao dalje, upucao i izbacio uz cestu. Nekom smetaju ti psi. Ne razumijem zasto ih drzi u dvoristu? Obozavam pse i imam dva koja nikad nisu bez nadzora. Zive s nama u kuci. Setamo po livadama svaki dan. To drzanje u dvoristu( pogotovo na lancu) treba zabraniti.

  • Uni 10.12.2015.

    Zlatko, ako drzis pse u boksu ti si zlostavljac zivotinja. Pusti ih u kucu s tobom, pa nece ti kruna s glave pasti! Setaj s njima svaki dan barem sat vremena, stavi im dekicu ili krevetic barem u hodnik ako neces u dnevnu sobu. To su zivotinje koje zele biti s tobom i slobodni, a ne kao robijasi u zatvoru ni krivi ni duzni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare