Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pustili pse iz dvorišta: Jedan je nađen mrtav, a drugi ranjen

Nakon sat vremena, u Sladojevcima, pronađena je kujica Astra, teško ranjena i nepokretna. Nedaleko od nje, u jarku pronađeno je i beživotno tijelo ovčara Rexa

HGSS
Foto: HGSS
77 komentara

Nepoznati počinitelj ušao je u srijedu popodne u dvorište člana HGSS Stanice Orahovice te pustio dva psa.

Jedan od nestalih pasa, mlada njemačka ovčarka Astra, prije nekoliko mjeseci se počela obučavati za rad u potragama HGSS-a i namjera vlasnika je bila da ju nauči plemenitim vještinama traganja za nestalim osobama.

Potraga za psima na području oko sela Sladojevci, nedaleko Slatine, pokrenuta je u 23.05 sati. Spasioci su pratili tragove na tlu te uz informacije koje su dobili od mještana krenuli u smjeru mogućeg kretanja nestalih pasa.

Nakon sat vremena, u jarku pored makadam ceste u Sladojevcima, pronađena je kujica Astra, teško ranjena i nepokretna. Brzom intervencijom uz utopljavanje i okrjepu transportirana je u dežurstvo Veterinarske stanice u Slatini gdje je dežurni veterinar utvrdio da joj unatoč višestrukim ranama od vatrenog oružja, na sreću, stanje nije po život kritično. Ozlijeđeni pas je odvezen u dom vlasnika gdje je zbrinut.

Nažalost, nedaleko ozlijeđene Astre, u jarku 50-tak metara dalje, pronađeno je i beživotno tijelo Rexa. Rane od vatrenog oružja za njega su bile kobne.

Nastavlja se istraga oko ovog  tragičnog događaja.

Možda vas zanima i ovo:
Message