To je to što me zanima!

Putin: Edward Snowden je u Moskvi, on je slobodan čovjek

Putin kaže da vlasti u Moskvi nisu očekivale dolazak Snowdena, ali i da Snowden na teritoriju Rusije nije počinio ništa protuzakonito te ga neće izručiti SAD-u
Vidi originalni članak

Vladimir Putin potvrdio je kako se bivši američki obavještajac Edward Snowden nalazi u tranzitnoj zoni aerodroma Šeremetjevo u Moskvi. Ruski predsjednik rekao je i kako vlasti u Moskvi nisu očekivale dolazak Snowdena, ali je naglasio kako Snowden na teritoriju Rusije nije počinio ništa protuzakonito te je odbacio mogućnost njegovog izručenja SAD-u. 

- Edward Snowden je slobodan čovjek. Što prije bude odabrao svoje konačno odredište, to bolje - rekao je Putin tijekom konferencije za novinare u Finskoj. Putin je također rekao i da Snowden nikada nije radio niti surađivao s ruskim obavještajcima. 

Snowden je nakon bijega iz SAD-a najprije bio u Hong Kongu. Iz Hong Konga je odletio za Moskvu iako mu je putovnica u trenutku ulaska u avion bila poništena. U Moskvi se sastao s osobljem veleposlanstva Ekvadora, kojem je uručio pismo njihovom predsjedniku Rafaelu Correi, od kojeg je zatražio politički azil. Ekvador još razmatra njegov zahtjev, a u međuvremenu su mu izdali izbjegličku iskaznicu. 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • user_204031 26.06.2013.

    ovaj lik će biti živ dok se medijima bude pisalo o njemu

  • JunFan 25.06.2013.

    Zanimljivo kako se danas bježi u Rusiju kako bi bio slobodan čovjek. Prije 20 god bježalo se za slobodom u SAD

  • Stingray 25.06.2013.

    LOL..."on je slobodan covjek"...citaj: Imamo ga!

Komentiraj...
Vidi sve komentare