To je to što me zanima!

Putin Erdoganu: 'U Mariupolju više nema borbe, oslobođen je'

Golema tvornica Azovstalj posljednja je lokacija koju kontroliraju ukrajinske snage u Mariupolju. Putin je pozvao ukrajinske vojnike u Azovstalju da polože oružje
Vidi originalni članak

Mariupolj je "oslobođen" i ondje nema više borbi, ustvrdio je u utorak ruski predsjednik Vladimir Putin u razgovoru s turskim kolegom i pozvao ukrajinske borce da se predaju i da im je zajamčen život.

Golema tvornica Azovstalj posljednja je lokacija koju kontroliraju ukrajinske snage u Mariupolju.

Kijev bi trebao "preuzeti odgovornost" za vojnike u mariupoljskoj čeličani Azovstalj, rekao je Putin turskome predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu, prema priopćenju Kremlja.

Putin je pozvao ukrajinske vojnike u Azovstalju da polože oružje.

UPUTIO UPOZORENJE Šef za atomsku energiju: 'Situacija u Černobilu je bila abnormalna i izuzetno opasna'

"Ratnim zarobljenicima zajamčen je život, medicinska skrb i liječenje u skladu s međunarodnim pravnim standardima", stoji u priopćenju Kremlja povodom poziva.

Ukrajina je u ponedjeljak rekla da bi Ujedinjeni narodi trebali biti "inicijator i jamac" bilo kakvog sporazuma o evakuaciji koja bi se morala provesti u nazočnosti Crvenog križa.

Zgrade kompleksa velikim dijelom su uništene, no ukrajinski borci skrivaju se u velikoj mreži podzemnih tunela odakle i dalje pružaju otpor Rusima.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da se ondje skriva oko tisuću civila i stotine ranjenika, u katastrofalnim uvjetima, bez vode i hrane.

ŠALJU NAJVIŠE VOJNE POMOĆI Austin: Sjedinjene države će okrenuti nebo i zemlju kako bi Ukrajina pobjedila Rusiju

Ukrajina je poručila da će prekinuti pregovore s Rusijom ako ti posljednji borci u Azovstalju budu ubijeni.

S Erdoganom je o evakuaciji u nedjelju razgovarao i Zelenskij.

„Predsjednik Erdogan izrazio je spremnost pružiti svu pomoć koju može u pregovaračkom procesu i svu potrebnu podršku, uključujući posredovanje“, priopćila je službena Ankara.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Joza Prezaduzeni 27.04.2022.

    Jedan metak dovoljan bi bio da slavlje traje godinama

  • LOVAC 20 26.04.2022.

    U cinoj si drzavi ciji grad OSLOBODIO sve vas treba u HAG na 50 god. poslat

  • gvagec 26.04.2022.

    Prestanimo koristiti Ruski plin. Izbacimo plinska broila i zatvorimo ventile neka neprijatelj pati. Pozivam Vas spontano na prosvjet na Jelačić plac. Pod nazivom 'Zatvorimo mrski plin'. Zatražiti ćemo pomoć od US neka nam pošaljlu ukapljeni plin

Komentiraj...
Vidi sve komentare