To je to što me zanima!

Putin odlikovao Dodika: Takvo je odličje ranije dao i Vučiću...

Dodik je u svibnju boravio u Moskvi i tamo se osobno sastao s Putinom u Kremlju te mu je tom prigodom uručio odličje Republike Srpske koje mu je dodijeljeno 9. siječnja u povodu obilježavanje neustavnog dana tog bosanskohercegovačkog entiteta
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin nagradio je odličjem čelnika bosanskih Srba Milorada Dodika, izvjestili su u utorak ruski mediji pozivajući se na priopćenje iz Kremlja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Orden Aleksandra Nevskog

Televizijska mreža Russia Today (RT) Balkan, čije je emitiranje zabranjeno u državama Europske unije, izvijestila je kako je Dodiku dodijeljen Orden Aleksandra Nevskog za "veliki doprinos razvitku suradnje Rusije i BiH i jačanju partnerstva s Republikom Srpskom".

Ranije je Putin takva odličja dodijelio srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću i čelnicima susjednih satelitskih država koje imaju čvrste veze s Moskvom.

Dodik je u svibnju boravio u Moskvi i tamo se osobno sastao s Putinom u Kremlju te mu je tom prigodom uručio odličje Republike Srpske koje mu je dodijeljeno 9. siječnja u povodu obilježavanje neustavnog dana tog bosanskohercegovačkog entiteta.

BIZARNE IZJAVE Aleksandar Vučić: 'I grobovi naši borit će se protiv ustaša'

Otvorena podrška ruskoj agresiji

Od početka rata u Ukrajini Dodik otvoreno podupire rusku agresiju a tijekom posljedneg boravka u Moskvi pravdao ju je tvrdnjom kako se Rusija mora braniti od "ukrajinskog nacizma".

Dodik također blokira svaki pokušaj da se BiH formalno pridruži zapadnim sankcijama protiv Rusije.

Posebni američki izaslanik za zapadni Balkan Gabriel Escobar je ranije tijekom dana upozorio kako je Dodikova retorika nedvojbeno destabilizirajuća, ali da puno toga što on radi, radi samo zbog osobne koristi.

EKSPLOZIJA NA BRANI Poplave diljem ratne zone u Hersonu: 'Ugrožena je i nuklearna elektrana Zaporožje'

"U realnosti, Rusija nema mnogo toga ponuditi europskim zemljama. BiH je europska zemlja a Rusija joj ne pruža nikakvu pomoć osim što daje retoričku potporu onima koji žele biti destruktivni", kazao je Escobar za sarajevski portal Klix.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • anniviivve54321 07.06.2023.

    Ta Dodikova zločinačka tvorevina je pred bankrotom. Zato je Dodik i otišao kod zločinca Putina da mu da "leba" i novaca da zločinačka tvorevina preživi. Putin "leba" i novaca nema jer i njemu nedostaje zbog sankcija. Zato mu Putin dao orden od gvožđa za daljnje lizanje Putinove guzice. Mašala.

  • anniviivve54321 07.06.2023.

    Putin, odlikovanja koja je okačio Vučiću i Dodiku je isto kao da ih okačio mačku o rep. 

  • pijevac 06.06.2023.

    Jaka muda, pa i Bandića je odlikovo...sve sami stručnjaci...

Komentiraj...
Vidi sve komentare