To je to što me zanima!

Putin: Rusija nije definitivno odustala od Južnog toka

Vladimir Putin izjavio je u utorak da Rusija nije "definitivno" odustala od Južnog toka ili plinovoda kroz Tursku, ali od Europe treba dobiti jasan stav o tim projektima
Vidi originalni članak

 Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u utorak da Rusija nije "definitivno" odustala od Južnog toka ili plinovoda kroz Tursku, ali od Europe treba dobiti jasan stav o tim projektima.

Putin je to izjavio nakon sastanka s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom koji je rekao kako nema zakonskih prepreka da ruske tvrtke sudjeluju u iskorištavanju plinskih polja uz izraelsku obalu.

"Postoje određene političke teškoće s Turskom, to je dobro poznato. No nismo nepovratno otkazali nijedan od tih projekata, ni Južni tok ni TurkStream", rekao je Putin.

Rusija je zamrznula pregovore o TurkStreamu čiji je cilj povećanje izvoza ruskog prirodnog plina u južnu Europu preko Turske, nakon što je turski zrakoplov u studenom prošle godine srušio ruski lovac Suhoj 24 blizu sirijsko-turske granice.

Moskva je 2014. stavila u stranu i Južni tok, koji bi također južnu Europu opskrbljivao ruskim plinom, zbog primjedbi Europske unije da se njime krše pravila o konkurentnosti.

Sukob između Bruxellesa i Moskve oko Južnog toga uslijedio je nakon što je Rusija pripojila ukrajinski poluotok Krim, a Zapad uveo sankcije Rusiji zbog sukoba u Ukrajini.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Zagi_Dr 08.06.2016.

    Možemo se mi hebati, jer EU će radije uvesti deset puta skuplji plin od Amera nego kupiti povoljnije od Rusa, ebi ga, ti koji o tome odlučuju ne žive kao mi običan narod kojemu je svaka lipa ili cent važan. da je njima važan narod nebi uništili seljake sa tim sankcijama Rusiji, neka samo pogledaju koliko je poljoprivrednika u EU propalo ili pred propašću zbog toga!

  • gjcezar 08.06.2016.

    Uopce nismo sumnjali da ces se predomislit :D Turcima sve oprosteno naravno. Trebao je odmah reci jbg decki nemojte bas mi avione rusit i sve bi bilo ok, a ne izigravat frajera.

  • blanjalica 08.06.2016.

    Vladek, pozivam te na roštilj i pivicu. Da si pospikamo ko dva frenda. A i pes mi je iz tvoje domovine

Komentiraj...
Vidi sve komentare