To je to što me zanima!

Putin:Rusija spremna omogućiti izvoz žitarica iz ukrajinskih luka

Rusija i Ukrajina zajedno izvoze 29 posto svjetskih žitarica, većinom putem Crnog mora, kao i 80 posto suncokretovog ulja. Ukrajina je i veliki izvoznik kukuruza
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je rekao da je Rusija spremna omogućiti nesmetan izvoz žitarica iz ukrajinskih luka u koordinaciji s Turskom, stoji u bilješci Kremlja o razgovoru čelnika dviju država.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rusija i Ukrajina zajedno izvoze 29 posto svjetskih žitarica, većinom putem Crnog mora, kao i 80 posto suncokretovog ulja. Ukrajina je i veliki izvoznik kukuruza.

PRATIO EVAKUACIJU Macron je osudio pogibiju francuskog reportera u Ukrajini

Putin je u razgovoru s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom ponovio da Rusija može izvesti značajne količine gnojiva i hrane ako se ukinu sankcije protiv Moskve, navodi Kremlj.

- Tijekom rasprave o situaciji u Ukrajini naglasak je bio na osiguranju sigurne navigacije u Crnom i Azovskom moru i eliminaciji prijetnji mina u tim vodama- priopćio je Kremlj.

ODLUKA Joe Biden tvrdi: Amerika neće Ukrajini poslati raketne sustave koji mogu doseći Rusiju

- Vladimir Putin je naglasio spremnost ruske strane da omogući nesmetan morski prijevoz dobara u koordinaciji s turskim partnerima. To se odnosi i na izvoz žitarica iz ukrajinskih luka- dodaje se.

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti ovdje

Ruska invazija koja je krenula 24. veljače poremetila je tržište žitarica. Moskva ove godine očekuje rekordan urod koji će se izvoziti iz ruskih crnomorskih luka dok vojska te zemlje blokira one ukrajinske.

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • NenadZG 31.05.2022.

    Zašto?

  • ironiron 31.05.2022.

    Ukrajina je prije rata bila niže srednje razvijena zemlja , sda kad je rat , Ukrajna je glavna i remeti svjetske tokove , ma tko tu koga jebe , pod izlikom dizanja cijena...!!!!

  • Clotshotsis Jones 30.05.2022.

    Kanađani su nesretni sa svojom vladom, mi smo nesretni sa našom, gdje god je Svjetski ekonomski forum ,tamo je i smrt.

Komentiraj...
Vidi sve komentare