Obavijesti

News

Komentari 177

Zelenski pozvao zemlje EU na 'veće jedinstvo' i nove sankcije

Zelenski pozvao zemlje EU na 'veće jedinstvo' i nove sankcije

Ruska invazija u Ukrajinu ušla je u 95. dan. Srpski predsjednik Aleksandar Vučić telefonski je razgovarao s Vladimirom Putinom. Zelenski je prvi put od veljače putova izvan Kijeva

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.59

Ukrajina: U Mariupolju je ubijeno 22.000 ljudi

Ukrajina procjenjuje da je najmanje 22.000 ljudi ubijeno u južnom gradu Mariupolju od početka ruske invazije.

Prema Gradskom vijeću Mariupolja, od početka svibnja na Starom Krimskom groblju nalazi se 25 novih masovnih grobnica.

23.16

Ruske snage u Sjeverodonjecku, pripremaju napad na Slovjansk

U Sjevernodonjecku traju ulične borbe, objavio je guverner Luhanska Serhij Hajdaj na Telegramu. Savjetovao je stanovnicima da ostanu u skloništima.

Sjeverodonjeck već je mjesecima meta ruskih napada. Grad se smatra zadnjom točkom u Luhansku koja je još pod kontrolom ukrajinske vojske.

PROČITAJTE VIŠE

21.23

Intenzivne borbe na istoku se nastavljaju

Guverner ukrajinske regije Lugansk upozorio je da su ruske trupe ušle u strateški važan grad Severodonjeck, dok se intenzivne borbe nastavljaju na istoku zemlje.

Sergij Gajdaj kaže da se moskovske snage približavaju središtu grada, najvećem i najistočnijem od onih koje su još uvijek pod kontrolom Ukrajine, nakon što su ga gotovo opkolile, prenosi BBC.

Guverner regije kaže da je bitka za Severodonjeck nevjerojatno intenzivna.

Među danas ubijenima je i francuski novinar koji je radio za BFM TV. Frédéric Leclerc-Imhoff bio je sa službenim konvojem za evakuaciju kada je njegovo vozilo pogođeno gelerima, probovši mu vrat.

20.57

Zelenski pozvao Europsku uniju na ''veće jedinstvo''

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski se obratio čelnicima EU-a u Bruxellesu putem video-linka, rekavši da Europa mora pokazati "veće jedinstvo".

- Vrijeme je da ne budete odvojeni, da budete jedna cjelina- rekao je, pozivajući na novi set sankcija protiv Rusije, uključujući zabranu ruske nafte.

Zelenski je kao primjer koristio vlastitu zemlju, rekavši da su Ukrajinci zajedničkim radom zadržali ruske trupe više nego što je većina svjetskih čelnika, uključujući Putina, očekivala.

- Ako netko torpedira brod, nemoguće je da jedna ili više kabina imaju nadu da će ostati na površini kad se drugi utope- rekao je Zelenski.

 

20.54

'Ukrajini je dosta muljanja oko europskih integracija...'

Francuski predsjednik Emmanuel Macron ovaj je mjesec predložio stvaranje "Europske političke zajednice", nove strukture koja bi omogućila bližu suradnju sa zemljama koje žele članstvo u Europskoj uniji.

- Potrebna nam je jasna pravna potvrda da je Ukrajina dio projekta europskih integracija, kojom bi se potvrdio status kandidata- rekao je Kuleba nakon sastanka s francuskom ministricom Catherinom Colonnom u Kijevu.

PROČITAJTE VIŠE

Komentari 177