To je to što me zanima!

Putin smijenio 'Čeličnu princezu' srpskog porijekla: 'Kritizirala je rat i zloglasni ruski simbol Z'

Vijest o otkazu je objavila sama Poklonskaja, a navela je kako je Putin potpisao dekret o njenoj smjeni kako bi mogla otići na posao savjetnice glavnog ruskog tužitelja
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin smijenio je šeficu Rossotrudničestva, Nataliju PoklonskajuForbes piše kako je dobila otkaz zbog toga što je kritizirala rusku invaziju na Ukrajinu.

Rossotrudničestvo je inače autonomno tijelo pod nadležnošću ruskog Ministarstva vanjskih poslova. Vijest o otkazu je objavila sama Poklonskaja, a navela je kako je Putin potpisao dekret o njenoj smjeni kako bi mogla otići na posao savjetnice glavnog ruskog tužitelja.  Na tom joj je poslu, navode ruski mediji, zabranjeno komentirati Putina.

Rođena Ukrajinka, igrala je veliku ulogu tijekom aneksije Krima, a u travnju je rat u Ukrajini nazvala katastrofom. Simbol Rusije, slovo "Z" nazvala je simbolom tuge i tragedije.

'POLICIJA JE DOBILA UPUTE' U Rusiji priveli studentice pa ih natjerali da se skinu do gola: 'Čuvari su nas gledali i snimali'

- Ljudi umiru, kuće i čitavi gradovi su uništeni ostavljajući milijune izbjeglica - rekla je Poklonskaja tada.

- Tijela i duše su osakaćeni. Srce mi puca od bola. Moje dvije rodne zemlje se ubijaju, to nije ono što sam željela i nije ono što želim.

OPORAVILA SE VALUTA Ruski izvoznici zbog Putinove uredbe polovinu zarade neće morati pretvarati u rublje

Tada su šefovi Rossotrudničenstva brzo stali u obranu Putina istaknuvši da su zloglasna slova "Z" i "V" postala simbolima podrške ruskoj vojsci. Krimski vrh je tada predložio da se Poklonskaji oduzmu sva odličja i nagrade.

Ona ima i srpske korijene, a Rusi su je 2014. prozvali i seks simbolom te Čeličnom princezom Krima.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Don Giovanni 15.06.2022.

    Komad ipo, ne ko ove nase dlakace muskobanjaste krupne i kvadratnih glava, Ukrajinke i Ruskinje su komadi.

  • Antifašistaaa 14.06.2022.

    Z je simblo Zorro-a.

  • Zagorov_pajdo_Chico 14.06.2022.

    dnevna doza putinovog prljavog veša...znamo sve o njemu, kad i sto jede, kad ide u cenifu, zdr karton, ma blago nam se sa svim info...to be continue

Komentiraj...
Vidi sve komentare