To je to što me zanima!

Putin spektakularno najavio najmoćniju raketu: 'Sotona 2 će biti spremna do kraja godine'

Ruski stručnjaci tvrde da niti jedna raketa na svijetu nema karakteristike kao Sarmat. Može napadati mete na Sjevernom i Južnom polu te bilo gdje drugdje na svijetu, a sposobna je izbjegavati i najmodernije sustave obrane
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas kako će ruska vojska do kraja godine imati najsuvremenije ratno oružje, piše Daily Star.

- Nastavit ćemo i dalje razvijati naše vojne snage, imajući na umu moguće vojne prijetnje i rizike. Sve što smo naučili do sada iskoristit ćemo kako bi ojačali našu vojsku - rekao je Putin.

ZBOG SANKCIJA EU Putin, Patrušev i Zakharova ozbiljno su zaprijetili Litvi

Pohvalio se Putin da je najmoderniji protuzračni obrambeni sustav, S-500, spreman za korištenje ruskoj vojsci. 

- Prioritet nam je koristiti oružje koje će nam omogućiti vojnu efikasnost u godinama koje dolaze.

Otkrio je kako su Rusi uspješno testirali interkontinentalnu balističku raketu Sarmat.

SVIJET NA RUBU Raketni inženjer o testu ruskog Sarmata: 'Ako Putin upotrijebi Sotonu 2, slijedi apokalipsa'

- Planiramo je koristiti u našim vojnim kompleksima do kraja godine - poručio je ruski predsjednik. Ruski stručnjaci tvrde da niti jedna raketa na svijetu nema karakteristike kao Sarmat. Može napadati mete na Sjevernom i Južnom polu te bilo gdje drugdje na svijetu, a sposobna je izbjegavati i najmodernije sustave obrane.

Raketa Sarmat teška je više od sto tona, a prema pisanju ruskih medija može uništiti područje veličine Teksasa ili Francuske.  Može nositi deset tona eksploziva, ili 10 težih i 15 lakših bojevih glava ili čak 24 ultrazvučne rakete.

Osim toga, ima tehnologiju za izbjegavanje radara i domet od preko 10.000 kilometara. Kretat će se brzinom od sedam kilometara u sekundi, a teret koji će moći nositi 2.000 je puta jači od atomske bombe bačene na Hirošimu i Nagasaki, pisao je svojevremeno Independent.

 

Idi na 24sata

Komentari 96

  • fantom 48 24.06.2022.

    A tko je sotona 1 ? Car osobno?

  • 23.06.2022.

    ovaj je prolupao

  • Bebo7 22.06.2022.

    Upravo mi je gušt čitati komentare. Zapadna propaganda na aparatima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare