To je to što me zanima!

Putinov čovjek dao ostavku, na istoku Ukrajine teške borbe

Na istoku Ukrajine traju artiljerijski napadi na proruske separatiste. Igor Girkin zvan Strelkov dao je ostavku na mjesto ministra obrane samoproglašene NRD
Vidi originalni članak

Vođa proruskih separatista na istoku Ukrajine, Igor Girkin zvan Strelkov dao je ostavku na mjesto ministra obrane samoproglašene Narodne Republike Donjeck. Bivši premijer NRD-a Aleksandar Borodaj potvrdio je Strelkovu ostavku, no nije naveo konkretan razlog. Odbacio je špekulacije da je Strelkov ranjen te je rekao kako je ostavku dao zbog odlaska na drugu poziciju. 

Na Strelkovo mjesto stupit će Vladimir Kononov, poznat pod nadimkom Car. Ovo je već treća ostavka visokih dužnosnika separatista u posljednjih tjedan dana. 

Vijesti o ostavci stižu nakon izvješća o jakim artiljerijskim napadima ukrajinskih snaga na centar Donjecka. Prema izvješćima, situacija u tom gradu je napeta, a u svim dijelovima grada čuju se eksplozije. Također, snage Kijeva potpuno su okružile i Lugansk te presjekle komunikacijske putove prema ruskoj granici. 

U međuvremenu, ruski humanitarni konvoj od 280 kamiona, koji je upućen još u utorak, približava se ukrajinskoj granici, a ukrajinska strana i dalje upozorava kako je moguće da prenosi oružje.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • baltazarrr 15.08.2014.

    Putinov čovjek?! Medijska propaganda i ispiranje mozga je čudo jedno.ali za bedake

  • linkil 15.08.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Petar Adamović 15.08.2014.

    Hajde Ukrajincii zgazite glavu toj proruskoj zmiji u vašim njedrima.Imali smo i mi ugrožen narod za koji su se "morali brinuti iz njihove otađbine."

Komentiraj...
Vidi sve komentare