Obavijesti

News

Komentari 49

Putinov čovjek dao ostavku, na istoku Ukrajine teške borbe

Putinov čovjek dao ostavku, na istoku Ukrajine teške borbe
1

Na istoku Ukrajine traju artiljerijski napadi na proruske separatiste. Igor Girkin zvan Strelkov dao je ostavku na mjesto ministra obrane samoproglašene NRD

VIDEO

Vođa proruskih separatista na istoku Ukrajine, Igor Girkin zvan Strelkov dao je ostavku na mjesto ministra obrane samoproglašene Narodne Republike Donjeck. Bivši premijer NRD-a Aleksandar Borodaj potvrdio je Strelkovu ostavku, no nije naveo konkretan razlog. Odbacio je špekulacije da je Strelkov ranjen te je rekao kako je ostavku dao zbog odlaska na drugu poziciju. 

Na Strelkovo mjesto stupit će Vladimir Kononov, poznat pod nadimkom Car. Ovo je već treća ostavka visokih dužnosnika separatista u posljednjih tjedan dana. 

Vijesti o ostavci stižu nakon izvješća o jakim artiljerijskim napadima ukrajinskih snaga na centar Donjecka. Prema izvješćima, situacija u tom gradu je napeta, a u svim dijelovima grada čuju se eksplozije. Također, snage Kijeva potpuno su okružile i Lugansk te presjekle komunikacijske putove prema ruskoj granici. 

U međuvremenu, ruski humanitarni konvoj od 280 kamiona, koji je upućen još u utorak, približava se ukrajinskoj granici, a ukrajinska strana i dalje upozorava kako je moguće da prenosi oružje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature