To je to što me zanima!

'Otišli smo jer je dostojanstvo Hrvatske na prvom mjestu'

Vojislav Šešelj je u srijedu kada je ugledao hrvatsku zastavu na ulazu Skupštine Srbije, skinuo zastavu i počeo gaziti po njoj. Potom je hrvatsko izaslanstvo odlučilo prekinuti posjet i vratiti se u Zagreb
Vidi originalni članak

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i članovi izaslanstva, koje je u srijedu prekinulo službeni posjet Republici Srbiji nakon incidenta u kojemu je srpski radikal i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj gazio hrvatsku zastavu, obratio se medijima.

POGLEDAJTE OBRAĆANJE PREDSJEDNIKA SABORA: 

- Posjet je bio osmišljen sadržajno i trebao je biti nastavak dijaloga između Srbije i Hrvatske. Sve je dobro krenulo, imali smo sastanak s predsjednicom Skupštine koji je prošao u vrlo dobrom ozračju, obilazili smo Skupštinu i dok smo izlazili dogodio se taj incident. Nismo znali što se točno dogodilo, ali smo čuli osuđenog zločinca kako nam vrlo ružno dobacuje i onda smo čuli da je skinuo i potrgao hrvatsku zastavu. Svi smo se složili da prekinemo posjet i da se vratimo u Zagreb. Dobro smo razmislili i to je bio takav trenutak jer je dostojanstvo vlastite države na prvom mjestu - kazao je novinarima predsjednik Sabora Gordan Jandroković nakon povratka iz Beograda. 

- Treba ostati hladne glave i nastojati da ne budemo kao ovi ljudi koji gaze nacionalni simbol jedne države - rekao je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac. Nije želio odgovoriti na pitanje trebali se Srbija ispričati Hrvatskoj zbog gaženja zastave, komentiravši kako je pitanje shvatio kao 'tendenciozno'. 

- Šteta je da je on (Šešelj) tema danas, ne želim ponavljati što nam je dobacio i na njega više trošiti niti jednu sekundu svojega vremena - poručio je Jandroković.

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjetimo, Vojislav Šešelj je u srijedu, kada je ugledao hrvatsku zastavu na ulazu Skupštine Srbije, skinuo zastavu i počeo gaziti po njoj.

SRAMOTA U BEOGRADU Šešelj gazio hrvatsku zastavu: Jandroković prekinuo posjet

Potom je iz Srpske radikalne stranke stiglo priopćenje. 

- Danas je dr. Vojislav Šešelj, predsjednik Srpske radikalne stranke, oko 12 sati ušao u zgradu Narodne skupštine Republike Srbije. Sa njim je bio narodni poslanik radikala Filip Stojanović. Kada je na ulazu u Skupštinu ugledao hrvatsku zastavu, pritrčao je, oborio stijeg na beton, pokušao poderati zastavu, a onda su je on i Filip Stojanović gazili nogama. Pet članova osiguranja nisu bili u stanju da im otmu zastavu i stijeg. Kad su završili sa gaženjem zastave, ušli su u predvorje Skupštine, gdje se nalazila cijela delegacija Hrvatskog sabora. Šešelj im je prišao i rekao: "Sad sam vam tamo napolju izgazio ustašku zastavu, jeb** vam majku ustašku svima!", a zatim je produžio u skupštinsku salu da obavlja svoje redovne zastupničke dužnosti - piše u priopćenju Srpske radikalne stranke. 

KOLINDA O SKANDALU: 'Najveća kazna za Šešelja je to što postoji neovisna Hrvatska'

Hrvatska delegacija, predvođena predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem zatim je otkazala dogovoreni susret sa srpskom ministricom europskih integracija i povukla se u zgradu hrvatskog veleposlanstva u Beogradu gdje je odlučeno da se posjet prekida te je cijela delegacija oko 15 sati krenula natrag za Zagreb. 

 

Idi na 24sata

Komentari 159

  • katica40 19.04.2018.

    oduvijek je pamet bila srcu nepoznata i dalje će biti budala i rata. Život sam ustanovi mjere, ako imaš srca imaš sve,i ne čekaj da te odabere hrabro kreni i zagrli me

  • PRAVILO BROJ 8 19.04.2018.

    glavno da je mudri pupi u pratnji

  • marci2812 19.04.2018.

    Da, vidi se koliko isti brine o toj i takvvoj Hrvatskoj, koji je zahvaljujuci licemjerju, dno dna u Evropi, A o cudenju postupaka ratnog zlocinca, pa ima isto tako osudenog ratnog zlocinca u svojoj ustanovi i,,,,,,,nista . pa bi bilo bolje da oni i ta famozna delegacija prestanu sra.......ljudima je pun kur.......njega i tih famoznih velikih rijeci o zastiti Hrvatske,

Komentiraj...
Vidi sve komentare