To je to što me zanima!

R. Matanić tvrdi: Obmanuli su me USKOK i policija

Robert Matanić tvrdi da je svjesno lagao jer su mu policija i USKOK obećali status krunskog svjedoka u procesu suđenja ubojicama Pukanića
Vidi originalni članak

Za svjedoka, Dušana Ercega, koji je s njim robijao u Sremskoj Mitrovici, rekao je kako je šarlatan i klošar. Erceg tvrdi kako mu je Matanić početkom 2007. komentirao tekst u Nacionalu o njemu te mu rekao: “Vidi što ovo govno piše, ima da ga ubijem u roku 20 dana”. Matanić je na kraju obrane kazao kako mu je jasno da ovdje nikoga ne zanima istina o ubojstvu Pukanića i Franića jer bi to dovelo do još većeg skandala u državi.
- Mislite li da smo mi svi maloumni i da bi ostali živjeti ovdje i zabavljati se da smo to zaista učinili. Ne želim sada odgovarati na ničija pitanja - rekao je Matanić i zatražio da svjedoči njegov bivši odvjetnik Zvonimir Zebec, ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan, policajac Tihomir Kralj te glavni državni odvjetnik Mladen Bajić. Svi branitelji od sutkinje Ivane Kršul zatražili su da se iskaz krunskog svjedoka izdvoji iz spisa kao nezakonit. Taj svjedok bio je pripadnik zločinačke organizacije koji se “pokajao” šest mjeseci nakon ubojstva. Usprotivili su se prijedlogu zamjenika ravnatelja USKOK-a Slobodana Šašića da se svjedočenje Sretena Jocića, koji je u Beogradu optužen za Pukanićevo ubojstvo, samo pročita. Traže da se Jocić sasluša neposredno kao svjedok jer u ovom postupku nije okrivljeni, a raspolaže činjenicama.
Odvjetnici Slobodana Đurovića zatražili su i da se od uprave zatvora u Nizozemskoj, gdje je Jocić robijao od 2002. do 2006. pribave podaci tko ga je sve posjećivao i s kime je razgovarao. Đurovićev odvjetnik Damir Uroić predložio je da se iz spisa izdvoji iskaz R. Matanića istražnom sucu od 22. prosinca 2008. u kojem tereti Đurovića.  Drži da je nezakonit jer su ga obmanuli USKOK i policija. I Matanić je kazao da je tada svjesno lagao jer su mu obećali status krunskog svjedoka. Uroić je zatražio i da se iz zatvora u S. Mitrovici zatraže podaci o tome tko je posjećivao i razgovarao s Matanićem. On je zbog ilegalnog oružja tamo robijao dvije i pol godine. Đurovićeva obrana predložila je i vještačenje mobitela njihova klijenta od svibnja 2008., kada se Matanić vratio u Hrvatsku, pa do njihova uhićenja. Prijedloge tri Đurovićeva branitelja u publici je pratila i njegova odvjetnica iz Francuske te njegova dva brata. Sutkinja je odbila prijedlog branitelja Bojana Gudurića za odgodom suđenja. Odvjetnik je naveo kako očekuje da će Gudurića, koji se u ponedjeljak predao policiji u Banjoj Luci, kroz 10 dana izručiti. O dokaznim prijedlozima USKOK-a i branitelja odlučiti će u četvrtak.

'OČEKUJEMO MAKSIMALNE KAZNE ZA UBOJICE' 
Udovica Nike Franjića, poznatog marketinškog stručnjaka koji je poginuo u atentatu na Ivu Pukanića, početak suđenja njihovim ubojicama nije dočekala u Hrvatskoj. Prodala je stan u Rijeci i sa sinom (12) vratila se u Santiago gdje je u potrazi za poslom.
- Cecilia je Čileanka i život u Hrvatskoj nije mogla zamisliti bez Nike. Ona je novinarka, a kada se udala za Niku napustila je mjesto glasnogovornice čileanske Vlade. Nadam se i želim joj da što prije ponovno nađe posao. Bilo joj je jako teško otići ali nije više mogla živjeti u iščekivanju vijesti o hvatanju i početku suđenja ubojica. Razočarala se što sve to tako dugo traje i jednostavno otišla - kaže najstariji Nikin brat Antun Franjić iz Bošnjaka. On i ostali članovi obitelji, ističe, očekuju pošteno suđenje i maksimalne kazne za ubojice. Posljednja je ovo šansa, po njegovom mišljenju, pravnoj državi da počne funkcionirati i tako ispravi propuste koji su doveli do atentata.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Darkman 04.02.2010.

    Sram ih bilo, kak su te samo \"obmanuli\"! Budala

Komentiraj...
Vidi sve komentare