To je to što me zanima!

Radi antidepresiva koje je pila sin ima oštećenja srca

Obitelj je dobila je 2,5 milijuna dolara odštete nakon što je sud u Philadelphiji odlučio da je antidepresiv Seroxat kriv za oštećenja na srcu kod bebe
Vidi originalni članak

Antidepresiv Seroxat (koji se u SAD-u prodaje kao Paxil) kriv je za srčana oštećenja koja je dječak Lyam Kilker (3) zadobio dok je njegova majka u trudnoći pila te tablete, odlučio je sud u Philadelphiji. Nakon sedam sati rasprave, porota je odlučila da obitelj treba dobiti 2,5 milijuna dolara (oko 12,5 milijuna kuna) odštete. Proizvođač lijeka GlaxoSmithKline (GSK) najavio je da će se žaliti na presudu. Odvjetnici obitelji su navodili dokumente i tvrdili da je kompanija znala za probleme s lijekom još od 2001. Liječnik je majci Michelle David (28) propisao Seroxat zbog napada panike koje je znala imati. Kad je saznala da je trudna otišla je liječniku koji je rekao da nastavi uzimati tablete. Nekoliko tjedana kasnije dječak je prestao jesti, a liječnici su otkrili teške srčane defekte. Kao beba je proveo pet mjeseci u bolnici i imao 2 operacije, a trebat će još teških operacija na srcu u sljedećih pet do 10 godina, piše Guardian. Kako u obitelji nisu imali srčanih oboljenja, posumnjala je da je uzrok bolesti sina to što je pila tablete. Jutarnji list navodi da su liječnici taj antidepresiv masovno propisivali trudnicama u svijetu, pa i u Hrvatskoj. Ali, 2005. su se pojavile studije koje ukazuju da bi mogao biti povezan sa srčanim defektima.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • snork 17.10.2009.

    pa nije ni do liječnika jer se ti antidepresivi smatraju neškodljivim i trudnice ih piju, piju bez nuspojava i normabele, helexe i sl.. tko je mogao znati da ovaj to uzrokuje...ipak je do proizvođača.

  • stara50 17.10.2009.

    imam sličan problem, ali mi niko neće pomoć. moj sin kao mali imao je česte proljeve, a liječnici su mu prepisivali male smođe tabletice s okusom čokolade,(na žalost ne znam kako su se zvale, a niko od liječnika mi ne želi reči). lijek je 1982 povučen iz opticaja jer oštečuje likvor (leđnu moždinu) i uzrokuje moždani udar. moj sin ga je imao sa 26 godina.

  • Provocative 17.10.2009.

    Tu nije do proizvođača već do liječnika koji je bio toliko bedast da pripiše takav lijek trudnici.

Komentiraj...
Vidi sve komentare