To je to što me zanima!

Radin: Bez zadovoljnih učitelja nema škole za život niti života

Fabrizio Radin u ponedjeljak je na skupštini podržao štrajk školskih učitelja i profesora. Istaknuo je i planirana ulaganja te najavio raspravu o gospodarenju otpadom
Vidi originalni članak

Obnašatelj dužnosti istarskog župana Fabrizio Radin u ponedjeljak je podržao štrajk školskih učitelja i profesora, ističući da bez motiviranih i zadovoljnih prosvjetnih radnika, koji će svoja znanja prenijeti na učenike, nema škole za život niti života.

Radin je to izjavio na sjednici županijske skupštine u Pazinu, koja je počela minutom šutnje u povodu obilježavanja Dana sjećanja na ćrtvi Vukovara i Škabrnje.

Najavio je i kako će se tematska sjednica Skupštine o problematici županijskog Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun održati u trenutku kada bude izvjesno rješenje po pitanju optimizacije postrojenja te sprječavanja pojave neugodnih mirisa.

O tome je, rekao je, razgovarao s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kao i s komunalnim poduzećima. 

- Na sjednici je usvojen prijedlog drugih izmjena i dopuna proračuna Istarske županije za 2019. godinu, kojima se plan smanjuje za 121,9 milijuna kuna.

SMJENA VLASTI Fabrizio Radin je novi istarski župan: Spreman sam za izazov

 - Glavne značajke rebalansa su usklađivanje prihoda i rashoda, prijenos određenih investicija za 2020. godinu te povećanje prihoda od poreza na dohodak i vlastitih poreza. Od investicija za iduću godinu istaknuto je 120 milijuna kuna za projekt izgradnje i opremanja pulske Opće bolnice, kao i 6,5 milijuna kuna za projekt obnove radiološke opreme i digitalizacije pri Istarskim domovima zdravlja. 

Proračun za iduću godinu 1.68 milijardi kuna

Na sjednici je rečeno kako prijedlog županijskog proračuna za iduću godinu iznosi 1.68 milijardu kuna, te objedinjuje planove proračunskih korisnika s planom koji provode upravna tijela Istarske županije. Od planiranog iznosa, dio koji se odnosi na Istarsku županiju iznosi oko 462 milijuna kuna ili 27,5 posto ukupnog predloženog objedinjenog proračuna, a dio koji se odnosi na korisnike 1,2 milijardi kuna, odnosno 72,5 posto. 

Govoreći o konkretnim projektima, Radin je naveo gradnju nove i suvremeno opremljene Opće bolnice u Puli kao višegodišnje investicije, za čiji se dovršetak planira utrošiti u idućoj godini 270 milijuna kuna. 

NOVAC OSIGURAVA VLADA Kujundžić: Za završetak pulske bolnice još 150 milijuna kuna

Tu je i projekt rekonstrukcije Talijanske srednje škole "Leonardo da Vinci" u Bujama, gdje će Italija posredstvom Talijanske unije i Hrvatska putem nadležnog ministarstva te Istarska županija sudjelovati s po jednom trećinom potrebnih sredstava. Za tu je namjenu u proračunu planirano tri milijuna kuna, a isti iznos planiran je i u projekciji proračuna za 2021. godinu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare