To je to što me zanima!

Radman: Mora biti suradnje između Milanovića i Plenkovića

Gordan Grlić Radman izjavio je u srijedu kako je siguran da će Plenković i Milanović pronaći zajednički nazivnik za suradnju, rekao je da ona mora postojati
Vidi originalni članak

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je u srijedu kako je siguran da će premijer Andrej Plenković te izabrani predsjednik Zoran Milanović pronaći zajednički nazivnik za suradnju, ustvrdivši da ona između njih mora postojati.

- Kada su u pitanju hrvatski nacionalni i strateški interesi, siguran sam da ćemo naći zajednički nazivnik. Predsjednik Milanović izabran je voljom građana, to treba poštovati, a suradnja mora postojati, izjavio je Grlić Radman uoči sjednice užeg kabinata Vlade.

Komentirajući jučerašnji sastanak u HDZ-u, kazao je da se održala dobra i konstruktivna rasprava, a da su razgovarali o "budućim planovima i onome što ih čeka".

IZJAVA IZ PARIZA Premijer: 'Milanović ne zna što je tvrda kohabitacija? Znat će'

Smatra i da izborni poraz HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar - Kitarović neće utjecati na rad Vlade.

- Dapače, sada smo fokusirani na predsjedanje Vijećem Europske unije, te mislim da su tu i Sabor i Vlada i stranke podržavaju, jer je to hrvatski nacionalni interes, dodao je.

Vučković: Ne treba tražiti krivce

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković prije ulaska u Banske dvore kazala je da za rezultat Grabar-Kitarović ne treba tražiti krivce.

- Nema krivaca. Za rezultat treba tražiti razloge, izjavila je.

Vučković je o budućoj kohabitaciji premijera i predsjednika kazala da svi "mogu i moraju surađivati za dobrobit države".

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 08.01.2020.

    Morati će surađivati još jako dugo jer Plenković pobjeđuje na parlamentarnim izborima! Milanović se pokazao pristojnim u odnosu na Kolindu u svojem pobjedničkom govoru, pa se nadam da će nastaviti u tom smjeru i u odnosu na Plenkovića.

  • winchester 08.01.2020.

    Bit ce suradnje ako se Milanovic nece inatiti Plenkovicu, jer ipak Milanovicu je zao sto on nije premijer.

  • k_beauty 08.01.2020.

    Plenković će sigurno Milanoviću pristupiti na najciviliziraniji mogući način. Pitanje je koliko je Milanović to voljan prihvatiti? Srdi li se još uvijek zbog parlamentarnog poraza?

Komentiraj...
Vidi sve komentare