News

Komentari 12

Radman: Mora biti suradnje između Milanovića i Plenkovića

Radman: Mora biti suradnje između Milanovića i Plenkovića

Gordan Grlić Radman izjavio je u srijedu kako je siguran da će Plenković i Milanović pronaći zajednički nazivnik za suradnju, rekao je da ona mora postojati

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je u srijedu kako je siguran da će premijer Andrej Plenković te izabrani predsjednik Zoran Milanović pronaći zajednički nazivnik za suradnju, ustvrdivši da ona između njih mora postojati.

- Kada su u pitanju hrvatski nacionalni i strateški interesi, siguran sam da ćemo naći zajednički nazivnik. Predsjednik Milanović izabran je voljom građana, to treba poštovati, a suradnja mora postojati, izjavio je Grlić Radman uoči sjednice užeg kabinata Vlade.

Komentirajući jučerašnji sastanak u HDZ-u, kazao je da se održala dobra i konstruktivna rasprava, a da su razgovarali o "budućim planovima i onome što ih čeka".

Smatra i da izborni poraz HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar - Kitarović neće utjecati na rad Vlade.

- Dapače, sada smo fokusirani na predsjedanje Vijećem Europske unije, te mislim da su tu i Sabor i Vlada i stranke podržavaju, jer je to hrvatski nacionalni interes, dodao je.

Vučković: Ne treba tražiti krivce

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković prije ulaska u Banske dvore kazala je da za rezultat Grabar-Kitarović ne treba tražiti krivce.

- Nema krivaca. Za rezultat treba tražiti razloge, izjavila je.

Vučković je o budućoj kohabitaciji premijera i predsjednika kazala da svi "mogu i moraju surađivati za dobrobit države".

Najčitaniji članci