Obavijesti

News

Komentari 183

Premijer: 'Milanović ne zna što je tvrda kohabitacija? Znat će'

Premijer: 'Milanović ne zna što je tvrda kohabitacija? Znat će'
1

Očekujem da napravimo temeljitu analizu i izvješće šefa stožera predsjednice, kazao je Planković uoči večerašnjeg sastanka vrha HDZ-a u Zagrebu

VIDEO

Hrvatski premijer Andrej Plenković nalazi se u Parizu gdje se susreo s francuskim predsjednikom Emanuelom Macronom. Nakon sastanka s Macronom komentirao je i situaciju u HDZ-u nakon predsjedničkih izbora. O toj temi danas će, po povratku Plenkovića u Hrvatsku, biti riječi i na sastanku stranačkog vrha.

- Očekujem da napravimo temeljitu analizu, i izvješće šefa stožera predsjednice - kazao je, javlja N1. Dodao je da će detaljnije o svemu govoriti nakon današnje sjednice.

Što znači tvrda kohabitacija, upitali su potom premijera, vezano uz današnju Milanovićevu izjavu u kojoj je kazao da 'ne zna što to znači', Plenković je kratko kazao: 'Znat će.'

S Macronom o summitu u Zagrebu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je u utorak u Parizu kako želi da samit u Zagreb bude uspješan.

- Dijelim vaše nastojanje da se na sastanku na vrhu u svibnju u Zagrebu postigne jedinstvo i da bude uspješan za Europu. Francuska je predložila novu metodu da proces proširenja ne bude samo birokratski proces, nego istinski politički put prema naprijed, koji se može i ubrzati i učiniti reverzibilnim, koji sadrži uvjete ali i konkretne koristi za kandidatske zemlje - rekao je Macron, koji je zajedno s premijerom Plenkovićem, dao izjavu novinarima prije radnog ručka u Elizejskoj palači.

- Želim istaknuti želju Francuske da sastanak na vrhu u Zagrebu bude uspješa -  dodao je Macron.

Plenković je Macronu predstavio program i glavne aspekte hrvatskoga predsjedanja Vijećem Europske unije, a dvojica će čelnika razgovarati o pregovaračkom okviru za buduće odnose Europske unije i Ujedinjene Kraljevine, o pregovorima o novom Višegodišnjem financijskom okviru Europske unije, o pripremi Konferencije o budućnosti Europe te o sastanku na vrhu između zemalja članica Europske unije i zemalja jugoistoka Europe, koji će se održati u svibnju u Zagrebu. 

Francuska je na samitu u listopadu prošle godine zajedno s Nizozemskom blokirala otvaranje pristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Hrvatska, koja je 1. siječnja preuzela šestomjesečno predsjedanje Vijećem EU-a, želi deblokirati taj proces jer smatra da europska perspektiva za zemlje jugoistočne Europe nema alternative.

- Drago mi je što je predsjednik Macron iskazao optimizam u pogledu uspjeha zagrebačkog samita. Za nas je taj sastanak iznimno bitan. U našem je interesu da te države budu stabilne, da poduzimaju gospodarske i socijalne reforme - rekao je Plenković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 183
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje