To je to što me zanima!

Radman o Vučićevim izjavama o Hrvatskoj: 'Iznenađeni smo i adekvatno ćemo reagirati'

Hrvatska podupire europski put Srbije, ali smo jako iznaneđeni izjavama predsjednika Vučića, rekao je ministar vanjskih i europskih poslova i dodao kako bi Srbija trebala riješiti pitanje 1871 nestalih u ratu
Vidi originalni članak

Policija je postupila brutalno u nekim slučajevima kada su u pitanju građani i novinari, rekao je Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova na pitanje o prosvjedima u Hrvatskoj. Poručio je i kako su ga začudile izjave srpskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je u kontekstu prosvjeda spomenuo Hrvatsku i hrvatske medije. 

POGLEDAJTE VIDEO: Prosvjedi u Srbiji 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Kada su u pitanju odnosi Hrvatske i Srbije, bilo bi dobro imati u vidu činjenicu da bi za bilateralne odnose, Srbija bi trebala ispuniti međunarodne obveze koje se sastoje u ispunjavaju zajamčenih prava zastupanja hrvatske manjine sukladno sporazumu - poručio je Grlić Radman. 

S druge strane, ističe, kako bi se olakšali bilateralni odnosi, Srbija bi trebala dati odgovor na 1871 nestale osobe u Domovinskom ratu. 

KRIVI I 'REGIONALNE SLUŽBE' Vučić za sve okrivio 'desničarske ekstremiste', napao hrvatske medije i citirao Davora Stiera...

- Mi moramo njegovati i brinuti o onim članovima obitelji koji potražuju osobe nestale za Domovinskog rata, želimo konačno razriješiti sve te situacije koje su nastale tragičnim raspadom bivše države. Očekujemo konkretne rezultate po pitanju hrvatske manjine u Srbiji i pitanje nestalih. To su na koncu europske obveze. Hrvatska podupire europski put Srbije, ali smo jako iznađeni izjavama predsjednika Vučića - rekao je i dodao kako je Hrvatska okrenuta svojim pitanjima, a trenutno su to formiranje vlade i sabora. 

- Naša reakcija će biti adekvatna kao što je to uvijek i bila - rekao je. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • 09051959v 09.07.2020.

    Ovi političari uvijek traže krivca za svoju nesposobnost, međutim oni su sami sebi najveći neprijatelji, samo šta to ne žele shvatiti.

  • nohname 09.07.2020.

    Politicari su ti koji sire mrznju medju nama. Ne treba ih slusati.

  • lolita 29 09.07.2020.

    pitam se samo kome je vise u interesu da ovakvo stanje ostane? vama ili njima?

Komentiraj...
Vidi sve komentare