To je to što me zanima!

Radnici 3.maja od svojih plaća daju novac za riječku bolnicu

Iskreno se nadamo kako će ova situacija brzo proći i kako će se sve vratiti u normalu, a do tada ističemo kako je važno pridržavati se uputa Stožera Civilne zaštite kako bismo se zaštitili, kažu radnici
Vidi originalni članak

Zbog teške situacije uzrokovane globalnom pojavom koronavirusa radnici 3.MAJ Brodogradilišta odlučili su od svojih plaća za ožujak odvojiti po 30 kn kako bi tim sredstvima pomogli Kliničkom bolničkom centru - Rijeka.

U 3.MAJ-u istakli su kako dobro znaju što znači kriza, ali i ljudska solidarnost.

AGONIJA BRODOGRADILIŠTA Radnici Uljanika i 3.maja nisu dobili plaće, prijete odlaskom

- Nažalost, što znači kriza i sami smo osjetili na svojoj koži prošle godine kada smo ostali bez osam neisplaćenih plaća. Tada su se svi građani Rijeke i PG županije ujedinili i odlučili pomoći, te sačuvati ponos ove Regije, naš 3.MAJ. Zato smo sada, kad je najpotrebnije i u trenutku kad smo i sami pogođeni krizom koronavirusa, odlučili pomoći. Nastojimo svojom donacijom u ukupnom iznosu od 19.110,00 kn, koju se uplatilo na žiro račun KBC-a - Rijeka, pomoći u realizaciji kupnje neophodne opreme protiv koronavirusa ili izvođenju radova na prenamjeni prostora u respiracijski centar. Napominjemo kako trećemajci nisu zaboravili svoj Grad i Županiju te ovom uplatom nastojimo se barem malo pridružiti borbi protiv opakog koronavirusa - solidarni su trećemajci.

I DA NISU U ŠTRAJKU Rijeka: Radnici 3.maja ne mogu raditi jer nema materijala

Inače, 3.MAJ Brodogradilište d.d. se nalazi u posebnom programu Vlade Republike Hrvatske, te su sva sredstva strogo namjenska, stoga ono nije u mogućnosti davati donacije.

- Iskreno se nadamo kako će ova situacija brzo proći i kako će se sve vratiti u normalu, a do tada ističemo kako je važno pridržavati se uputa Stožera Civilne zaštite kako bismo zaštitili sebe i svoje bližnje - zaključili su radnici riječkog brodogradilišta 3.MAJ.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • toma789 16.04.2020.

    samo 30kn?! Trebaju dati i više kad žive na našoj grbači. Ovi su gori i od uhljeba koliko naših novaca pokupe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare