To je to što me zanima!

U CA zbog štrajka bez 24 leta: Stjuardese neće dobiti otkaze?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Najavljeni štrajk znači djelomični poremećaj prometa, jer će većina putnika biti prevezena prema redu letenja avionima CA-a, a ostali avionima partnera, kažu u CA
Vidi originalni članak

Tri sindikata Croatia Airlinesa (Hrvatski sindikat prometnih pilota, Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova i Samostalni hrvatski sindikat zaposlenika u zrakoplovstvu) potvrdila su kako će u utorak u 6 sati ujutro stupiti u veliki štrajk.

- Najavljeni štrajk znači samo djelomični poremećaj prometa, jer će većina putnika biti prevezena prema redu letenja zrakoplovima Croatia Airlinesa, a ostali dio zrakoplovima partnerskih kompanija, odnosno unajmljenim zrakoplovima - objavljeno je na stranicama Croatia Airlinesa. 

OVDJE pogledajte koji će letovi biti otkazani, posebne izmjene u redu letenja te popis letova koji će se obaviti unajmljenim zrakoplovima drugih kompanija.

Svi putnici koji su rezervirali i kupili kartu za neki od otkazanih letova Croatia Airlinesa u vrijeme štrajka, moći će je zamijeniti za drugi let Croatia Airlinesa bez nadoplate. U slučaju da putnik zatraži povrat novca za kupljenu kartu, na raspolaganju su mu sljedeće mogućnosti:

- potpuni povrat novca za neiskorištene karte

- djelomični povrat za djelomično iskorištene karte

- potpuni povrat novca uvećan za 25 posto neto tarife. U tom se slučaju ne isplaćuje novac, već se izdaje vrijednosni dokument koji se može zamijeniti za kartu za neki od letova Croatia Airlinesa (MCO).

U CA se ispričavaju putnicima zbog neugodnosti i zahvaljuju im na razumijevanju. 

Odustaju od otkaza stjuardesama?

Član Uprave CA-a Zlatko Širac najavio je da bi Uprava mogla odustati od davanja otkaza stjuardesama koje su 1. i 2. svibnja masovno otvarale bolovanje, što je kod poslodavca izazvalo sumnju da se radi o nezakonitom prosvjedu protiv novog kolektivnog ugovora. 

Kako javlja HRT, zasad se radi o pokretanju postupka izricanja namjere otkaza ugovora o radu, rekao je Širac i time nagovijestio da od otkaza ipak neće biti ništa, jer su i HZZO i Radničko vijeće ocijenili da su bolovanja bila opravdana i u skladu sa zakonom.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Yassa 13.05.2013.

    presjedniku uprave zokijevom prijatelju su dali bonus da to rasturi , štaćeš mi smo široko grudni a tko šiša šljakere pa ni feudalizam nije bio takav za svoje kmetove ko ova naša država za svoje radnike

  • kiki1984_1 13.05.2013.

    a kad sam govorio da nista od otkaza jer je sve po ps-u,lupali mi minuse..i one izjave od sirca,koji se ocito ne kuzi u nista,pa ni ono sto treba procitat u kolektivnim ugovorima,covjek je ful nesposoban..

  • zof 13.05.2013.

    R.I.P Croatia Airlines. Štrajkat će do ispunjenja zahtjeva. Možda firma koja kupi CA ispuni njihove zahtjeve. A možda i ne budu zaposleni u njoj.. Nešto od to dvoje će se sigurno desiti..

Komentiraj...
Vidi sve komentare