To je to što me zanima!

Radnici mole bivšeg šefa Antu Kotromanovića da pomogne

Ministar Kotromanović je jedno vrijeme bio jedan od “šefova” u zagrebačkoj tvrtki KIO Keramika. Radnici ga mole da im sada pomogne kako bi dobili zarađene plaće
Vidi originalni članak

Na mirne prosvjede radnika KIO Keramike, koji su upozoravali na pljačku u kojoj su država i ostali vjerovnici izgubili više od pola milijarde kuna, a koja se godinama odvijala pod paskom političara u njihovu sada propalom poduzeću, nitko nije odgovorio. Ponosni slavonski keramičari potvrdili su da ih ništa ne može obeshrabriti i u šatoru su, podignutom prije 60 dana, dočekali Božić. Marijan Vučinić, tajnik Udruge vjerovnika i bivših radnika KIO Keramike u stečaju, kaže kako ih ništa ne može slomiti jer nemaju što izgubiti.

- Ostali smo bez radnih mjesta, redovnih prihoda, ali od svojih zakonitih potraživanja nećemo odustati. Posebno sada kada u Vladi RH imamo ministra Antu Kotromanovića, koji je jedno vrijeme bio jedan od “šefova” u zagrebačkoj tvrtki KIO Keramika, primao je od nas plaću, imao plaćeni automobil, mobitel. U ovoj blagdanskoj noći pitamo ga ne vidi li suze u očima radnika koji, ispod svakog ljudskog dostojanstva, dva mjeseca prosvjeduju i žive pod šatorom? Neka barem sada nešto učini u Vladi da radnici dobiju ono što su pošteno zaradili - kaže Vučinić.

Plaćali su mu telefon, mobitel i auto

Na platnoj listi tvrtke Urbaniko, sestrinske tvrtke Orahovice, bio je i ministar obrane Ante Kotromanović. Plaćali su mu 15.000 kuna na mjesec, a u to je vrijeme primao i mirovinu.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • konjina 29.12.2011.

    svaki vojnik ima da kupi 20 kvadrata jedan montira na trbuh vidi pločica a ostalo nek mu obuku sobu u ministarstvu-vrati ljudima pare koje si uzeo-digni kredit i vrati im ili vrati mandat

  • Zdenko Golub 27.12.2011.

    Otvaraju se afere na sve strane. Jedne se zovu HDZ afere a druge kukuriku, samo što se prve otkriše pa narod poludješe a što će biti kada druge otkrivati se krenu samo se naslutit može.

  • Prva Proleterska_1 27.12.2011.

    Ovaj još malo pa i sebi neće moći pomoći, a kamoli vama. Šta ste radili i dozvolili da rade i do sada i glasali za njih to i imate!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare