To je to što me zanima!

Radnici MTČ-a se uspjeli štrajkom izboriti za plaće

Uplatit će im se plaća za srpanj,a isplaćeni će im biti i dani koje su proveli u štrajku. Radnici su štrajkali od utorka jer već 2 mj. nisu dobili plaće
Vidi originalni članak

Osam štrajka i pet dana zauzimanja tvornice MTČ d.d. u Čakovcu bilo je dovoljno da se oko 170 radnika izbori za srpanjske plaće. Vlasnik Branko Težak u ponedjeljak se satima skrivao u upravnoj zgradi odbijajući izaći pred radnike. Popustio je pa se radnici vraćaju u pogone, u kojima rade u tri smjene za od 2100 do 2600 kuna plaće.
- Pristao je i na to da dani u štrajku budu plaćeni - kazao je sindikalni povjerenik Stanislav Posavec. Radnici su potpisivali i peticiju za otvaranje stečajnog postupka. Hoće li stečaj zatražiti službeno, ovisi o razvoju događaja. MTČ je u prvoj polovici godine imala 55% veći gubitak nego u istom razdoblju lani.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • nicijisin49 29.09.2009.

    Jos jedna otuzna prica s prividnim hapyendom.Novaca nema pa ga se nakon par dana strajka odnekud ipak nadje.Radnicka tragedija s elementima vodvilja bas kao i toboznji cro kapitalizam koji je vise mikstura kriminala i snalazenja negoli nekakvo poduzetnistvo zapadnog tipa.

  • čvake 29.09.2009.

    gamad lopovska dajte ljudima plaće !!!!!!!!!!!

  • aannttee1 29.09.2009.

    Čestitke na organiziranosti. Kad bi bar svi tako...

Komentiraj...
Vidi sve komentare