To je to što me zanima!

Radnici su zapalili svijeće za sve propale dalmatinske tvrtke

Na Prokurativama se okupilo oko 500 ljudi. Među radnicima su bili najzastupljeniji članovi Jadrankamena, Dalmacijavina i Brodosplita, firmi koje su "najaktualnije"
Vidi originalni članak

Okupljeni radnici i građani u Splitu su zapalili četrdeset svijeća za sve srednjodalmatinske firme upropaštene pretvorbenim malverzacijama i gospodarskim kriminalom. Tim je činom  započeo prosvjedni skup u organizaciji Hrvatske udruge sindikata. Iako se najavljivao dolazak radnika iz većine propalih firmi, na Prokurativama se okupilo oko 500 ljudi. Među radnicima su bili najzastupljeniji članovi Jadrankamena, Dalmacijavina i Brodosplita, firmi koje su najaktualnije u posljednje vrijeme. 

Ostali kao da su izgubili vjeru u sindikalne akcije i umorili se od uzaludnog izvikivanja parola i mahanja transparentima. Loš odaziv mogao bi se donekle pripisati i jakom vjetru te tmurnim oblacima koji su se nadvili nad gradom. Sindikalisti i već ustaljeni predstavnici radnika s bine su grmjeli protiv nebrige političara, neučinkovitog pravosuđa i društvenih nepravdi. Vladajuće strukture počastili su epitetima "gnjide" i "krpelji". Na meti im se našao i ministar Radimir Čačić, kojeg su prozvali zbog vrijeđanja i ponižavanja radnika. Nakon nepunih sata vremena prosvjednici su se razišli, a novi veliki prosvjed su najavila 1. svibnja na Rivi.  

- Nije ovo prosvjed protiv Vlade koja je sto dana na vlasti. Za katastrofalni položaj radnika krive su sve hrvatske Vlade. Ako Vlada ne riješi problem Jadrankamena, isti su kao i njihovi prethodnici, leglo kriminala - rekao je Ozren Matijašević, predsjednik HUS-a. 

 - Ova vlast mora otići jer ne zna voditi ovu državu! Dosta je Čačiću bilo zadovoljstva na otkazima radnika - istaknuo je Zvonko Šegvić iz Brodosplita. Jozo Marić iz HUS-a kazao je kako se u prvih sto dana nije ništa vidjelo osim ponižavanja i vrijeđanja.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • vidum 12.04.2012.

    Dragi moji Splićani, oduvijek je tako bilo. Nešto izgubiš, nešto dobiješ! Izgubili ste radna mjesta, ali ste dobili gay paradu!

  • papioo 12.04.2012.

    a di je kerum ne vidim ga

  • casio 12.04.2012.

    Ajte sad lijepo opet na rivu klicati Sanaderu. Jeste li ga sami izglasali? Šta sad hoćete? Pojesti što ste skuhali gospodo.I dobar tek. Na žalost i mi koji smo znali šta će se desiti moramo zbog vas ispaštati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare