To je to što me zanima!

Radnik ozlijeđen u požaru tvornice i dalje je kritično: '40 posto kože mu je opečeno'

Riječ je o dubljim opeklinama. K tome ima i inhalacijske ozljede, znači da su opečeni gornji dišni putevi, rekao je traumatolog Dragan Đurđević
Vidi originalni članak

Radnik (51) teško je ozlijeđen u požaru tvornice parketa koji je izbio noćas u Mraclinu kraj Velike Gorice.

Kako navode iz policije, oko ponoći je iz neutvrđenog razloga izbio požar u proizvodnom pogonu, a uslijed požara došlo je i do eksplozije u kojoj je ozlijeđen radnik (51). 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Požar su ugasili vatrogasci, dok je liječnička pomoć ozlijeđenom zaposleniku pružena u Klinici za traumatologiju gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Ozlijeđeni radnik je na traumatologiji KBC-a Sestre milosrdnice, a kako doznaje Nova TV, još uvijek je u životnoj opasnosti.

- Došao je u kritičnom stanju, teško je ozlijeđen, 40-ak posto ukupne tjelesne površine kože je opečeno. Riječ je o dubljim opeklinama. K tome ima i inhalacijske ozljede, znači da su opečeni gornji dišni putevi. Takva kombinacija ozljeda je opasna po život. Odmah se pristupilo mjerama reanimacije i nadoknade izgubljene tekućine - rekao je prim. Dragan Đurđević, traumatolog.

VATRA PROGUTALA TVORNICU Detalji buktinje kod Mraclina: Uz požar izbila i eksplozija u tvornici, radnik (51) ozlijeđen

- Prvi je sačuvati život, preživjeti takve ozljede, a nakon toga se vrši liječenje i nadomještanje izgubljene kože što je naravno što je površina kože veća to zahtjevnije i i ishod je samim time neizvjesniji - pojasnio je.

U prvih 48 do 72 sata ključno je očuvati život, a nakon toga kreće oporavak koji može trajati i mjesecima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare