To je to što me zanima!

Radnika u Komisiji spržila struja, spašavao ga Hrvat

Bruxelles: Iako se mislilo da je u zgradi Europske komisije radnika opekao požar, njega je ozlijedio električni udar u sobi u kojoj je pukla cijev vode
Vidi originalni članak

U zgradi Europske komisije u Bruxellesu, gdje naša delegacija pregovara sa slovenskom i Ollijem Rehnom o dogovoru oko graničnog spora, aktivirao se protupožarni alarm. Naša delegacija na čelu s ministrom vanjskih poslova Gordanom Jandrokovićem htjela je napustiti zgradu kroz izlaz za nuždu nakon što se oglasio alarm. Naišli su na ozlijeđenog djelatnika Komisije kojeg je, popravljajući kvar od prošlotjednog požara, udarila struja. Električni udar izazvala je puknuta cijev vodovoda, a radniku je opekao ruke i noge. Iako su zaštitari nagovarali našu delegaciju da napusti zgradu, oni su odlučili ostati i pomoći. Hrvatski veleposlanik Branko Baričević, koji je inače liječnik, odveo je ozlijeđenog muškarca u zahod te mu opekline natopio vodom. Uz njega je ostala i cijela naša delegacija. Pred zgradom ih je dočekala Hitna, koja je dalje zbrinula ozlijeđenog muškarca. Pregovore su dva sata kasnije nastavili u zgradi. Prije tjedan dana u zgradi Komisije buknuo je požar na krovu. Zgradu, u kojoj radi oko 2700 ljudi, odmah su evakuirali te nitko nije ozlijeđen.

REHN ODGOVRE PREDAJE PREDSJEDNIČKOJ TROJCI
Slovenska i Hrvatska strana u Bruxellesu su se sastale s Ollijem Rehnom i povjereniku za proširenje predstavili svoje pozicije oko njegovog prijedloga za rješenje graničnog spora. On će o tome izvijestiti predsjedničku trojku EU-a (Francusku, Češku i Slovačku) koja će se se sastati početkom lipnja. Hrvatska je prijedlog prihvatila, a Slovenci su došli i s amandmanima.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • sandra13 27.05.2009.

    Zopet Slovenci....zakaj ste taki...kaj vam je naredila raja..zakaj gojite sovraštvo......nismo krivi mi ne vi,temveč VLADA ,naši in vaši politiki.!!

  • miroljubiv 27.05.2009.

    Tko će nas spasit od sprženih Sanadera,Slovenaca,EU komisije,Milanovića i sličnih? njima je voda odavno prodrla tamo gdje ne treba

  • Keksolino 27.05.2009.

    rofl @ igrokazz

Komentiraj...
Vidi sve komentare