To je to što me zanima!

Radolović o novom proračunu: 'On ide na ruku poslodavcima, ali ne građanima i radnicima'

Često zaboravljamo da su iza nas tri velike stvari koje su se dogodile. Potres, pandemija, ali i velika energetska kriza koja je zadesila cijelu Europu, rekao je Dario Hrebak
Vidi originalni članak

Vrijeme je vrlo izazovno, i zbog geopolitičke situacije, ali i zbog energetske krize koja je prouzrokovala inflaciju.Trebamo pomiriti ta dva, suprotstavljena elementa, želimo poticati i rast plaća i razvoj. A treba sniziti inflatorne pritiske. S te strane je zbilja izazovno. No, pružili smo sigurnost građanima, rekao je o proračunu za 2023. godinu u emisiji Otvoreno Državni tajnik u Ministarstvu financija i predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj.

Saborska zastupnica Vesna Vučemilović (Hrvatski suverenisti) istaknula je kako se proračun najviše temelji na državnoj potrošnji i investicijama. Dodala je kako se vidi na primjeru Banovine da država nije baš previše uspješna, obnovljeno je tek nekoliko kuća.

MINISTAR FINANCIJA: 'Dodatan porez na dobit, ne volim zvati ekstraprofit, bit će solidaran doprinos, a ne namet'

- To je najslabija karika ovog proračuna. S druge strane imamo značajan priliv sredstava iz Europske unije - 37, 6 milijardi kuna - poručila je.

Saborski zastupnik Dario Hrebak (HSLS) naglasio je kao proračun za 2023. može ublažiti posljedice kriza, koje je Hrvatska imala u protekle dvije godine, ali ih ne može zaustaviti, kao ni u cijeloj Europi.

- Često zaboravljamo da su iza nas tri velike stvari koje su se dogodile. Potres, pandemija, ali i velika energetska kriza koja je zadesila cijelu Europu - rekao je Hrebak.

VEĆI ZA 32 MIL. EURA MORH: U 2023. nastavljamo s povećanjem proračuna, najveći je od Domovinskog rata

Sanja Radolović, saborska zastupnica (SDP) rekla je kako cijela ljevica da proračun za 2023. ide na ruku poslodavcima, a ne ide na ruku građanima, kao ni radnicima.

Dodala je kako su samo tri kuće obnovljene na Banovini, a u novom proračunu je planirano 280 milijuna eura.

- S druge strane je vidljivo da osobna potrošnja raste. Ona je bila veliki pokretač gospodarskog rasta i razvoja našeg gospodarstva. I to sigurno ne ide u nekom dobrom smjeru - kazala je.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 15.11.2022.

    Kao i uvijek uzmu ti duplo više ,onda vrate malo i to predstavljaju kao nešto što nam poklanjaju ..

  • Jožek121 15.11.2022.

    ovo je proračun po mjeri HDZ-ea, kad se oni namire onda za ostalo šta ostane i već sada razmišljaju o rebalansu proračuna, banda lopvska.

Komentiraj...
Vidi sve komentare