To je to što me zanima!

Rane na obrazu, uhu i po vratu: Zamalo ubila osječkog policajca

Vanessu Raney (42) terete za pokušaj ubojstva. Ona je u Kopačevu u policijskom autu izvadila nož s oštricom od 15 cm i njime napala policajca Lazara Stojkovića koji je sjedio ispred nje...
Vidi originalni članak

Na Županijskom sudu u Osijeku održano je pripremno ročište Amerikanki Vanessi Raney (42) koju se tereti za pokušaj ubojstva policajca iz svibnja protekle godine. Raney je dovedena na ročište iz zatvorske bolnice u kojoj se nalazi zbog svog psihičkog stanja.

Na pripremnom ročištu trebala je reći osjeća li se krivom za počinjeno djelo no, ona se nije htjela očitovati o krivnji što se, prema našem zakonu, automatski smatra da se ne osjeća krivom.

Sudska rasprava zakazana je za ožujak kada će u sudnici biti prisutan i prevoditelj, iako Raney dobro govori i piše hrvatski jezik.

ŽRTVA NASRTLJIVE STUDENTICE 'Slala mi je slike noža i pisala: Znam gdje su djeca ranjiva...'

Optužnicom se Vanessu Raney tereti da je 15. svibnja prošle godine oko 17.30 sati pozvana da uđe u policijsko vozilo u kojemu su bila dva policajca, Lazar Stojković i Dario Miler. Oni su je, naime, tada zaustavili na ulici i tražili od nje dokumente koje nije imala. Sjela je na zadnje sjedalo i tijekom vožnje je izvadila nož s oštricom od 15 centimetara i njime napala policajca Stojkovića koji je sjedio ispred nje. Tom prilikom zadobio je porezotinu obraza, reznu ranu lijevo uha i ranu na vratu. Nije ga uspjela ubosti i ubiti samo zato što ju je policajac, braneći se od napada, hvatao za ruku i nož pokušavajući je zaustaviti.

Drugi je policajac u međuvremenu zaustavio automobil i uspio odvojiti Raney od ozlijeđenog kolege te joj uzeti nož iz ruku.

PODIGNULI OPTUŽNICU Uhodila je profesoricu s faksa i nožem pokušala ubiti policajca

Dva su policajca toga dana došli u Kopačevo po dojavi mještana koji su policiji javili da su u selu vidjeli ženu koja nalikuje Amerikanki Raney, a koju su dan ranije vidjeli na televiziji. Kada su je vidjeli na ulici, tražili su njene dokumente. Ona im se lažno predstavila i rekla da su joj dokumenti ostali kod kuće.

Kako je tada bila ljubazna, mirna i pristojna, oni su predložili da je odvezu do kuće po dokumente i tada se u automobilu dogodio napad.

Medicinski vještak rekao je kako Raney ima granični poremećaj ličnosti i boluje od sumanutog poremećaja.  U vrijeme napada na policajca bila je pod utjecajem sumanutih ideja zbog čega nije mogla upravljati svojim postupcima.

UBOLA GA I RAZREZALA NOŽEM Američki psiho: Sumnjiče je i za pokušaj ubojstva policajca

Vještak je istaknuo kako kod nje postoji mogućnost ponavljanja djela te je preporučio smještaj i liječenje u psihijatrijskoj ustanovi.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • Jackal1 08.02.2018.

    I kud baš je napala ovog mirno reintegriranog policajca, da to nije na nacionalnoj osnovi,da ona ne mrzi Srbe ?!

  • StapickoKasika 07.02.2018.

    Cortes je bio najveci gad. Ova zena je dobra u odnosu na njega.

  • Antares777 07.02.2018.

    ma neka tu psihopatu vrate u ameriku i riješe nas toga.... maltretirala je obitelj, napala policiju, i sad će je pustiti što li, ona je američka državljanka, neka je vrate tamo i zabrane ulazak u Hrvatsku i gotovo, nećemo je valjda mi hraniti u zatvoru, pa će izaći i nastaviti isto.... nije ona svoja , a mi imamo dovoljno vlastitih bolesnika da nam ne trebaju uvozni

Komentiraj...
Vidi sve komentare