To je to što me zanima!

VIDEO Štrajk radnika Čistoće za kolege koji su dobili otkaz jer su bacali smeće u isti kamion

Radnici Čistoće stali su u podršku kolegama koji su uhvaćeni kako bacaju različite vrste otpada u isti kontjner. Radnici najavljuju kako će od idućeg tjedna u štrajk jer su nezadovoljni uvjetima rada
Vidi originalni članak

Radnici Čistoće u Zagrebu okupili su se jutros ispred tvrtke i tamo održali kratki polusatni prosvjed u znak podrške kolegama koji su dobili otkaz jer su sav otpad bacali u jedan kamion.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Okupili smo se da damo podršku kolegama. Dobili su zapovijed da isprazne kontejnere i nije fer što su nakon toga dobili otkaz. Najavljujemo ovim putem da ćemo se u idućem tjednu okupiti u još većem broju jer idemo u štrajk - rekao nam je jedan od nezadovoljnih radnika u zagrebačkoj Čistoći.

SNIMKA SVE OTKRILA Radnici Čistoće bacali su smeće iz različitih kontejnera u isti kamion: Dobili izvanredni otkaz

Podsjetimo, trojica radnika zagrebačke Čistoće početkom godine su u naselju Središće u isto vozilo praznili više kontejnera namijenjenih za različite vrste otpada. Radnike je razotkrila snimka zbog koje su se građani pitali ima li smisla uopće razdvajati otpad.

Nakon incidenta koji se dogodio 6. siječnja 2023. godine kada je nekoliko radnika Čistoće prilikom pražnjenja spremnika prekršilo strogo i jasno propisan protokol o postupanju sa komunalnim otpadom, Holding se u svojem priopćenju još jedanput ispričao građanima.

Napominju kako se radi o izoliranom incidentu te da u Čistoći radi oko 2000 djelatnika koji svoj posao obavljaju dobro, kvalitetno i sukladno protokolima. Incident je prouzročio veliku štetu za Zagrebački holding i Čistoću u vrijeme kada Čistoća bilježi pozitivne promjene od uvođenja reformi (npr. manja količina miješanog komunalnog otpada, povećano razdvajanje otpada i sl.), navode.

- Zagrebački holding i podružnica Čistoća proveli su internu istragu, utvrdili činjenice te proveli zakonom propisano savjetovanje sa sindikatima vezano uz otkazivanje ugovora o radu djelatnika koji su sudjelovali u incidentu. Slijedom, Uprava Zagrebačkog holdinga provela je postupak u skladu s važećim propisima te donijela odluke o sankcijama u skladu s utvrđenim činjenicama- stoji u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • 23.01.2023.

    365 neumorno “radi”. Jedino što neki i dalje vjeruju u to, ali ipak je kraj.

  • AxaDeVill 23.01.2023.

    Mene interesira kako oni odvajaju sav taj otpad. S koje strane brda se baca miješani otpad, s koje plastika i metal, a s koje bio?

  • 23.01.2023.

    Šefovi trebaju dobiti otkaz,nas će građane provjeravati i pisati kazne,a oni sve u isti koš bacaju,kakva smo mi prevara od države to je strašno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare