To je to što me zanima!

Rasistu koji je vrijeđao ljude u Zagrebu sudac odredio mjesec dana istražnog zatvora

Policija bi rasista sa snimke mogla teretiti za javno poticanje na mržnju i nasilje iz članka 325. stavak 1. Kaznenog zakona, za što se predviđa kazna zatvora do tri godine
Vidi originalni članak

Juraja Mesića (35), zbanog Juka, priveli su danas zbog snimke na kojoj rasistički vrijeđa ljude u Zagrebu. Sudac mu je odredio mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela. Neslužbeno doznajemo kako je pred sucem govorio da nije tako mislio i da nije htio da tako ispadne.

Podsjetimo, snimke u kojima prilazi stranim radnicima u Zagrebu i rasistički ih vrijeđa proširile su se društvenim mrežama. 

SKRIVAO SE VIDEO Policija je privela rasista koji je vrijeđao ljude u Zagrebu, maltretirao ih i sve to snimao

Zagrebačka policija objavila je kako je odmah nakon što su se pojavila snimke započela kriminalističko istraživanje i vrlo je brzo utvrdila indetitet čovjeka sa snimki. Nakon toga su objavili i kako je 35-godišnji muškarac priveden.

tamne boje kože.

- Evo još jedan Untermensch u Zagrebu. Idi doma. Ovo nije tvoja zemlja. Je*eni nigeru. Otkud si? Indija? Odi doma u Indiju onda.  Ovo je naša zemlja: Hrvatska. Ovo je Europa. Za bijele ljude, a ne za crnce. Dođem u Zagreb i prvo što vidim je crnac. Ej, niger. Evo ga, niger. Od*ebi. Sieg Heil - govori Mesić na snimci.

KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI Policija je uhitila nacista koji je vrijeđao Indijce. To je pohvalno. Ali problem je ipak mnogo veći

Policija bi rasista sa snimke mogla teretiti za javno poticanje na mržnju i nasilje iz članka 325. stavak 1. Kaznenog zakona, za što se predviđa kazna zatvora do tri godine.

Na jednoj snimci izvrijeđao je radnika Wolta koji je ostao miran na sramotne provokacije i uvrede. A tijekom privođenja, čim je vidio fotoreportera, počeo je vikati 'Heil Hitler'. 

Idi na 24sata

Komentari 49

  • sanel3 15.03.2023.

    Bolesnik do dna ,

  • hromcan73 14.03.2023.

    Zbilja samo idiot se može ugledati na ovog lika, ima 35 godina i živi na majčinoj grbači. I vrijeđa čovjeka koji pošteno radi što on nezna-neće.

  • kike1 14.03.2023.

    Nije tako mislio .. pica čista plakat ce on cijeli mjesec u remetincu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare