To je to što me zanima!

'Očekujemo da Kinezi pošalju odgovor o brodogradilištima'

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade osvrnuo se na posjet predstavnika kineske brodograđevne kompanije brodogradilištima u Puli i Rijeci te poručio da je Vlada napravila maksimalan napor.
Vidi originalni članak

Na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković se osvrnuo na posjet predstavnika kineske brodograđevne kompanije brodogradilištima Uljanik i 3. maj.  Naveo je kako su s predstavnicima kompanije vrlo otvoreno razgovarali o stanju brodogradilišta. 

- Bili su i tamo i stekli su uvid u cijelo iskustvo i potencijal brodogradilišta. Očekujemo da nakon što naprave svoje analize pošalju odgovarajuće poruke s obzirom na ono što su vidjeli, što i kako može biti njihov angažman. Vlada je sa svoje strane napravila maksimalan napor - poručio je Plenković. 

Plenković je podsjetio i na obljetnicu stradavanja 12 hrvatskih policajaca u Borovu, ali i na obilježavanje obljetnice operacije Bljesak u kojoj je oslobođena Zapadna Slavonija. 

Komentirao je i posjet ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić, Azerbajdžanu i Kazahstanu, gdje je otvoreno i hrvatsko veleposlanstvo. 

- Mislim da je to sjajna poruka za taj dio svijeta, bitan investicijski i u smislu gospodarske suradnje - kazao je premijer. 

Premijer se osvrnuo na posjet Istarskoj županiji i gradnju punog profila Istarskog ipsilona.

- Dobro je što je veliki broj hrvatskih podizvođača angažiran na tom projektu. Riječ je o projektu vrijednom 160 milijuna eura, koji bi trebao biti gotov za dvije godine. Taj projekt je od strateškog razvoja i pokazuje privrženost Vlade razvoju Istre. Ova Vlada i u praksi itekako gleda ravnomjeran razvoj Hrvatske, bez obzira koja je politička stranka negdje na vlasti ili nije - rekao je premijer. 

Pohvalio je i rad predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i njene radne skupine za brendiranje Hrvatske. 

- Riječ je o hvalevrijednoj inicijativi koja će pomoći u pozicioniranju zemlje. Taj njihov rad i rezultati, koje će prezentirati za koji tjedan, bit će koristan i komplementaran s onim što radimo u Vladi - kazao je.

Vlada je donijela program obnove komunalne i elektroenergetske infrastrukture Vukovara za razdoblje 2019. - 2022. godine, čiji je koordinator Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. 

- Plan je u četiri godine provesti 59 projekata kojima će se u obnovu komunalne i elektroenergetske infrastrukture uložiti 1, 4 milijarde kuna - rekao je resorni ministar Oleg Butković

Od toga ulaganja u obnovu cestovne i željezničke infrastrukture iznose preko 700 milijuna kuna, u vodno-komunalnu infrastrukturu 315,5 milijuna kuna, u elektroenergetsku infrastrukturu 50,5 milijuna kuna, kroz 18 programa gospodarskog i socijalnog razvoja Vukovara 143,7 milijuna kuna, dok će arheološki park Vučedol 118 milijuna kuna.

Vlada je osigurala dodatna sredstava za Fondu za obnovu i razvoj Grada Vukovara. 

 

Idi na 24sata

Komentari 91

  • Zlatan.balkanac@gmail.com 03.05.2019.

    Oni če odgovoriti ako vide zaradu i kako izvuč novac, I opet Hr ostaje bez svega, HDZ politika

  • Liliana_1 02.05.2019.

    Kinezi, Rusi, Turci preuzet će Hrvatsku ekonomski. Jadni smo do bola.

  • John Doe Jr. 02.05.2019.

    očekuju muda od labuda

Komentiraj...
Vidi sve komentare