To je to što me zanima!

Raspudić: 'Klerikalan' je ružan i boljševički izraz. To je kao da ja Čačića nazovem - gerijatrijom

Nino Raspudić reagirao je na izjavu Radimira Čačića koji je Most, stranku kojoj se Raspudić zajedno sa suprugom pridružio, nazvao 'klerikalnom'. Raspudić ističe kako je Most 'radosni konzervatizam'
Vidi originalni članak

Nino Raspudić rekao je kako će Most biti čvrsta, jaka i konstruktivna oporba te da najesen očekuje tešku krizu i socijalne nemire. 

- Nećemo podržati vladu Andreja Plenkovića. Nastojat ćemo biti konstruktivni, jer dolazi jedno vrlo ozbiljno vrijeme - rekao je Raspudić koji će postati saborski zastupnik Mosta te pojasnio što znači "ozbiljno vrijeme": 

- Korona traje i dalje. Uskoro, nakon ljeta, očekujemo da će zijevnuti rupe u proračunu, da ćemo imati ekonomske, vjerojatno i socijalne nemire i trzavice - objasnio je te dodao kako će svi trebati biti odgovorni, što podrazumijeva i da će podržavati neke vladine prijedloge, ukoliko ih smatraju dobrima. 

POGLEDAJTE VIDEO: Božo Petrov nakon govora pao s pozornice 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No, Raspudić smatra da se HDZ neće tako odnositi prema opoziciji. 

- Ja sam siguran da HDZ i većina neće podržati nikakve prijedloge o promjeni izbornog zakona, o promjeni zakona o referendumu, tako da se referendum omogući i regulira, a ne da se onemogući, ili pak reformu pravosuđa kako bi se iskorijenila korupcija - kazao je za N1

Raspudić je istaknuo kako zastupnici Mosta maksimalno rade svoj posao te da se to vidjelo po sudjelovanjima u saborskim raspravama i broju prijedloga. Što se tiče njihovog biračkog tijela, Raspudić je rekao kako su za Most najviše glasale žene, visokoobrazovani i mladi ljudi. 

Na pitanje je li moguće da im pristupi netko iz Domovinskog pokreta, Raspudić je rekao: 

SVE NA JEDNOM MJESTU Prebrojani su glasovi: Evo kako je glasala vaša izborna jedinica

- K nama!? O tom, potom! Teoretski je to moguće, koalicija od šest stranaka, da dođe do nekog razmimoilaženja. Ako bi netko pokucao, analizirali bismo od osobe do osobe.

Komentirao je i izjavu Radimira Čačića koji je ocijenio Most kao "konzervativnu klerikalnu stranku". 

- 'Klerikalni' je jedan ružan, boljševički izraz... To je kao da ja njega nazivam gerijatrijom - komentirao je Raspudić.

Objasnio je kako je Most umjereno konzervativna opcija. 

- Kao jedan radosni konzervativizam - poručio je. 

Raspudić se, inače, ne slaže da je HDZ s ovim rezultatima u rangu onoga gdje je bio u vrijeme Franje Tuđmana. Rekao je da postotak jest taj, ali da je to bilo upola manje glasova, što je povezao s izbornim zakonom.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • max2017 16.07.2020.

    Raspučin naviknul da "zine"...?

  • Saddam Panonski 15.07.2020.

    Raspudić laprda. Boljševik je zapravo ružan klerofašistički izraz..

  • fazer 09.07.2020.

    Ovaj se bavi samo tuđim i svojim izjavama i prošlošću

Komentiraj...
Vidi sve komentare