To je to što me zanima!

Plenković objavio: "Raspustili smo požeško-slavonski HDZ"

Klub zastupnika HDZ-a i Nacionalno vijeće HDZ-a se sastalo i zaključilo raspustiti ogranak HDZ-a nakon informacija o privođenju župana Alojza Tomaševića
Vidi originalni članak

Najbitnije je da je nakon današnjih saznanja Nacionalno vijeće HDZ-a odlučilo raspustiti županijsku organizaciju požeško-slavonskog HDZ-a. Ukoliko se pokaže da su informacije točne ne vidim kako bi Tomašević mogao ostati na dužnosti na koju je izabran prije nekoliko mjeseci. Ovo nije pitanje samo statuta nego i morala, kazao je Andrej Plenković u utorak poslijepodne.

Premijer Andrej Plenković u 18 sati najavio je dati izjavu, a pretpostavljalo se da bi u njoj mogao govoriti o požeškom županu Alojzu Tomaševiću koji se u utorak navodno sukobio sa suprugom koja je pala, udarila glavom te zbog ozljeda završila u bolnici.

- Odlučili smo danas na telefonskoj sjednici raspustiti županijsku organizaciju. Želimo tamo jedan novi početak jer je to županija u kojoj HDZ ima načelnike pet općina, gradonačelnike i većinu u županijskoj skupštini. Sigurno ćemo protiv Tomaševića pokrenuti stegovni postupak, a o tome odluke donosi naš Visoki časni sud. Ovo je jedna neugodna situacija i žao mi je da je do toga došlo. To nije dobro za njegovu suprugu i njega, ali ni za imidž HDZ-a - kazao je premijer.

Prema neslužbenim informacijama, Tomaševićeva supruga, s kojom ima troje djece, u noći na utorak zatražila je pomoć u požeškoj bolnici. S obzirom na to da su utvrđene ozljede, prema liječničkom protokolu izvijestili su policiju.

U utorak Tomaševića nije bilo moguće dobiti na mobitel, premda se uvijek susretljivo javljao. Bilo je čudno što ga nema niti na koordinaciji župana i gradonačelnika koja je bila u Požegi.

Idi na 24sata

Komentari 187

  • 04.10.2017.

    Mr Plenković, osim izbacivanja i ovog nastupa za javnost, učinite i nešto značajnog. Recimo....poboljšajte zakone koji će oštrije i efikasnije kažnjavati zlostavljače i nasilnike. Jednom kad odete sa vlasti ostalo bi nešto jako,jako dobro iza Vas!

  • PRAVILO BROJ 8 04.10.2017.

    apsolutno nije bitno cije clan slucaj uglavno govori o moralu i karakteru ljudima joi su se probili u vrh politike,pa nije ovo prvi slucaj,sjetite se malo

  • Možda? 04.10.2017.

    Plenković je to trebao napraviti puno ranije jer mu je županova žena pisala i obavijestila ga kakav je župan tip prije godinu dana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare