To je to što me zanima!

Rastu napetosti između Indije i Kine: U Kašmiru ubijena trojica vojnika, sastali se zapovjednici

Indija optužuje Kinu da je okupirala 38.000 četvornih kilometara njezina teritorija. Nekoliko krugova pregovora u zadnja tri desetljeća nije uspjelo riješiti granične sporove
Vidi originalni članak

Trojica indijskih vojnika ubijena su u sukobu s kineskim snagama u Ladakhu u spornoj regiji Kašmir, javljaju u utorak svjetske novinske agencije.

Indijska vojska je priopćila kako se zapovjednici dviju strana "trenutno sastaju kako bi smirili situaciju", ne navevši više detalja, prenosi BBC.

ŽARIŠTE KORONE U Kini 40 novih slučajeva, mjere sve strože u Pekingu: Suzbijaju novi val koji dolazi s tržnice

Kina je pozvala Indiju da ne poduzima jednostrane akcije i ne izaziva probleme, javio je Reuters, dok agencija AFP navodi da je Kina optužila Indiju za prelazak granice i napad na kineske vojnike. 

Do sukoba je došlo u jeku rastućih napetosti između dviju zemalja. Indija je optužila Kinu za slanje tisuća vojnika u dolinu Galwan u Ladakhu.

Ovo su prvi smrtni slučajevi u sukobu dviju sila u nekoliko desetljeća. One su vodile rat 1962. u kojemu je Indija pretrpjela ponižavajući poraz.

POGLEDAJTE VIDEO: Zbog korone milijuni radnika u Indiji ostali bez posla 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Indija optužuje Kinu da je okupirala 38.000 četvornih kilometara njezina teritorija. Nekoliko krugova pregovora u zadnja tri desetljeća nije uspjelo riješiti granične sporove.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Crni76 16.06.2020.

    Navijam za Indiju

  • 16.06.2020.

    ajmo nismo dugo papali kokice na kineska prepucavanja

  • nori 🖖 16.06.2020.

    Kini baš fali teritorija

Komentiraj...
Vidi sve komentare