To je to što me zanima!

Rat se nastavlja: Poginule su supruga i kćer vođe Hamasa

Izrael je opozvao svoje pregovarače iz Kaira i uzvratio napadima na 30 ciljeva diljem Gaze. U Izraelskim napadima ubijene su žena i kćer Hamasovog vojnog vođe
Vidi originalni članak

Palestinski militanti ispalili su nekoliko desetaka raketa gotovo osam sati prije isteka 24 satnog produljenja primirja. Nakon prekida primirja, Izrael je opozvao svoje pregovarače iz Kaira i uzvratio napadima na 30 ciljeva diljem Gaze.

Jedan od glavnih ciljeva bila je kuća Hamasovog vojnog vođe, Mohammeda Deifa. Njegova kuća je pogođena i zamjenik vođe Hamasa je za palestinske medije izjavio kako su u napadu poginule Daifova žena i dvogodišnja kći.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je izjavio da je Mohammed Daif legitimna meta likvidacije. Prema podacima izraelske vojske, u utorak je iz Gaze na Izrael ispaljeno 50 raketa, a u srijedu još 20, no zasad nema dojava o žrtvama. Svjedoci u Gazi tvrde da su izraelski zrakoplovi izveli 35 zračnih napada.

Hamas je potvrdio da je nakon izraelskih napada ispalio najmanje 40 raketa na Izrael, posebno ciljajući područje Jeruzalema i Tel Aviva, uključujući međunarodnu zračnu luku Ben-Gurion.  Izraelska sigurnosna služba priopćila je da u zračnoj luci nije došlo do prekida prometa.

Hamas je izdao priopćenje u kojem optužuju Izrael da je "otvorio vrata pakla", te da će "platiti veliku cijenu za napade".

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon osudio je nepoštivanje prekida vatre, te pozvao obje strane da ne dopuste da problemi eskaliraju.


Idi na 24sata

Komentari 22

  • Vlad 20.08.2014.

    Briga njega za jednu od žena i dvogodišnju kčer. Glavno da je on "hrabro" izbjegao.

  • nikluk20 20.08.2014.

    suuupeeerr....sad bu još luđi ekstremist.....

  • skypilot 20.08.2014.

    Pa nisu ludi da prestanu sa ofenzivom kad su vidjeli da svijet ne reagira. Zamislite reakcije međunarodne zajednice da je slučajno hrvatska vojska tako tukla Knin danima i da je poginulo toliko djece i civila?

Komentiraj...
Vidi sve komentare