To je to što me zanima!

Rat u stranci: Bero je gotov, počela je borba za vrh SDP-a

LABUĐI PJEV: Mišel Jakšić tvrdi da Bernardić mora otići, Hajdaš Dončić traži sankcije za Jakšića, a SDP-ovi partijarši šute i čekaju. U redu za nasljednika stoje: Siniša Hajdaš Dončić, Mišel Jakšić, Peđa Grbin...
Vidi originalni članak

Približava se jesen, u kojoj će Davor Bernardić napokon imati dovoljno vremena za uživanje u kišnom Zagrebu, prizoru koji ga, kao što je poznato, snažno ushićuje...

Njegovi mentori, Zlatko Komadina i Rajko Ostojić, već ga dulje ne brane, što znači da su bitku za Bernardića ocijenili izgubljenom. Dio SDP-ovaca ih optužuje da su, razočaravši se Bernardićem, izvukli novog zeca iz šešira. To je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, koji je u zadnjem Globusu opleo po Bernardiću.

SUSPENDIRANI ČLAN Grbin: SDP je autobus koji sa 100 na sat juri prema zidu

- Bernardić nije glavni uzrok krize u kojoj se SDP nalazi - rekao je Jakšić pa dodao kako je “sasvim očito da on za tu krizu nije ni rješenje i zato bi se morao povući s mjesta predsjednika stranke. I on i vrh SDP-a”. Jakšić vjeruje da i Zoran Milanović sa strane vuče konce, ali nije pojasnio na što misli. Na njegove je izjave odmah reagirao Siniša Hajdaš Dončić, jedan od ključnih Bernardićevih protivnika, koji je zbog sličnih stavova dospio pod stranačke stegovne mjere.

Hajdaš Dončić misli da bi vrh stranke - želi li biti konzekventan - sad na isti način morao kazniti i Jakšića. Varaždinski Županijski odbor SDP-a Predsjedništvu stranke pak namjerava predložiti pokretanje stegovnog postupka protiv saborskog zastupnika Marija Habeka zbog “štetnih medijskih istupa”.

“Svatko sa svakim, nitko s nikim više od dva puta”, ta uzrečica iz filma “Život sa stricem” Krste Papića postala je stvarnost u SDP-u. Svi ratuju protiv svih, savezništva se, kao i suparništva, brzo mijenjaju, a SDP tone. Dođe li do izbora, spast će knjiga na dva lista.

Idi na 24sata

Komentari 122

  • ljubica ljubičica_1 10.08.2018.

    Bernardiću ja da sam na vašem mjestu bi ostupla.Pa kolko čujem vani na plaži svi bi željeli da vi odete.Jer niste iskusan političar i da razbucavate stranku.Ili radite za HDZ-e.Sve je moguće.

  • bajica1009 10.08.2018.

    Jedino oni su mogli povesti zemlju prema boljitku pogotovo zokijeva grupa ali su drugi dio mandata usrali pa onda doveli da je vrag odnio svoje sada je vrijeme da se bero počisti i klika oko njega tako da Dončić ispada po meni. Novi ljudi mlađi sa iskusnijim rukovodstvom mogu donijeti pomak ako ga rade kao lopovski HDZ onda smo najebusili i mi i oni.

  • najiram 10 10.08.2018.

    nisi me slušao trebao si se riješiti sljedbenike bundestaka i rehabilitatora bundestaga...sve bundesligaše i nezamjenjive trebao si izbaciti iz sdp...pokrenuti progone onih koji prikrivaju partijske zloćine i zloćince...sada bi bio glavni ovako rehabilitatori bunestaga i fašizma idu na noć dugih noževa... o samo da nikad nije bilo lažnog drugog tita i lažnih partijaca proizvoda hitlera i staljina...o kako bi nam lijepo bilo u hrvatskoj...

Komentiraj...
Vidi sve komentare