To je to što me zanima!

Ravnatelj Klaićeve: Dječak koji se penjao na vagon je u komi. Takav napon prolazi kroz tijelo

Dječak koji je teško ozlijeđen od strujnog udara u induciranoj je komi, ima opekline na 50 posto tijela, a ravnatelj Klaićeve objasnio je kako kod ovakvih opeklina nije stvar samo kože već i vitalnih struktura tijela
Vidi originalni članak

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb dr. Goran Roić komentirao je za RTL Danas stanje dječaka koji je teško ozlijeđen od strujnog u subotu navečer kada se penjao na vagone u Slavonskom Brodu. 

- On je u jedinici intenzivnog liječenja, u induciranoj je komi i monitoriraju se njegove vitalne funkcije. Opekline su vrlo teške i zahvatile su 50 posto tijela. To je jako puno i to je vitalno ugrožavajuće - rekao je Roić. 

UPOZORAVAJU NA OPASNOSTI HŽ nakon stradavanja dječaka: Udar se dogodi i bez diranja žica, dovoljno je biti u blizini

Kod ovakvih opeklina, objasnio je, nije stvar samo kože. 

- Napon od 25.000 volti prolazi kroz tijelo i može oštetiti vitalne strukture tijela - rekao je. 

Roić je poručio kako su do 2019. imali četiri do pet ozljeda ovakvog tipa, a sada je to jedan do dva slučaja godišnje. Smatra kako su kampanje urodile plodom.

OZLIJEĐEN OD STRUJNOG UDARA Teško opečeni dječak prevezen u Klaićevu. Doktor Roić: Ozljede su opasne po život, borimo se

No, uputio je i važnu poruku: 

- Pruga, vagoni i pružne konstrukcije nisu mjesto za zadržavanje i snimanje selfija. Ne morate biti u kontaktu s naponom, on može preskočiti na vas i dovesti do teških ozljeda - rekao je. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • -777- 10.04.2023.

    I da se totalno oporavi od ovog udara, posljedice će ostati doživotno i fizičke vidljive na koži a i psihološke. Znam dečka od prije 30 godina koji se je uhvatio za dalekovod, popenjao se ko klinac, ostao bez obje ruke a to mu je ostavilo traga i na inteligenciji koja je vrlo niska ostala.

  • Miške 10.04.2023.

    Taj narcisoid se stalno naslikava, bolesnik.

  • Jopazg 10.04.2023.

    Opet to penjanje. Roditelji bi trebali obavezno upozoriti djecu na tu opasnost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare