To je to što me zanima!

Ravnatelj škole oglasio se o incidentu: 'Oštro osuđujemo veličanje ustaškog režima'

Za sutra je dogovoren sastanak s razrednicom i učenicima da bi se utvrdilo ima li bilo kakvih elemenata koji iziskuju daljnje postupanje, rekao je za Hinu ravnatelj Luka Mladinović
Vidi originalni članak

Ravnatelj slavonskobrodske Industrijsko-obrtničke škole Luka Mladinović, nakon objavljene fotografije na kojoj razred maturanata pozira s desnicama u zraku, odjeveni u crne majice s natpisima "Za norijadu spremni" , osudio je svako veličanje ustaškog režima i povezivanje s njim.

Portal sbplus.hr s društvenih mreža preuzeo je i objavio fotografiju jednog razreda maturanata Industrijsko-obrtničke škole na kojoj je s učenicima na fotografiji i razrednica koja je, kao i učenici, odjevena u maskirne hlače i crnu majicu s natpisom "Za norijadu spremni", a učenici su na glavi imali i crne beretke.

Ravnatelj škole Luka Mladinović u izjavi za Hinu osudio je svako veličanje ustaškog režima i povezivanje s njim te je ocijenio da u toj školi nije bilo veličanja ustaškog režima.

NEVJEROJATNO Profesorica o sramotnoj fotki: 'Što je sporno? Učenici nemaju pojma o tome i nisu educirani'

"Osuđujemo ako bilo tko aludira na ustašku mladež. Na prethodnom nastavničkom vijeću upozorio sam razrednike da se osigura primjereno ponašanje svih. Za sutra je dogovoren sastanak s razrednicom i učenicima da bi se utvrdilo ima li bilo kakvih elemenata koji iziskuju daljnje postupanje", rekao je za Hinu ravnatelj Luka Mladinović.

Policijska uprava brodsko-posavska još provjerava taj slučaj i najavljuje povratnu informaciju za javnost.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja najoštrije je u četvrtak osudilo slučaj u Brodu, gdje su maturanti pozirali s desnicama u zraku i odjeveni u maskirne hlače i crne majice s natpisima "Za norijadu spremni". Ministarstvo je zatražilo očitovanje škole o navedenom slučaju, kako bi dobilo detaljnije informacije.

PROFESORICA OBJAVILA FOTOGRAFIJU Skandal u školi u Slavoniji: Učenici dizali ruku u ustaški pozdrav, ravnatelj zgrožen

"U svakom slučaju, najoštrije osuđujemo navedeni slučaj, a Ministarstvo će nakon očitovanja škole poduzeti korake iz svoje nadležnosti, a isto tako uvjereni smo da će i druge nadležne službe i institucije npr. škola, Državno odvjetništvo i policija napraviti isto", ističe Ministarstvo.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ZG_d 26.05.2022.

    Bas me zanima kak bi prosli maturanti da su se obukli u Titove pionire...Ovi kaj podrzavaju mracnu stranu Hrvatske, nezreli su i neuke...Ponovno sa njima u 1.razred osnovne...

  • landoflunatics 26.05.2022.

    Evo već ne znam koji članak o reakciji na ovo što su napravili učenici. Do kraja dana očekujem još 4, 5 članaka osuđivanja ovoga.Neki dan kada su u Kumrovcu paradirali sa petokrakama koje su rušile ovu zemlju, nikakve reakcije.Dok god ne zabranite petokrake i komunističke simbole koje su u EU etiketirane kao jedna zla ideologija isto kao nacizam, do tada nemate pravo reagirati ni na ustaške simbole. No komunistička djeca su nam na čelu RH, tako da je jasno da kad se paradira sa petokrakama da će šutjeti.No i problem je i u novinarima koji znamo da dolaze sa filozofskog faksa, a dobro je poznato koji profesori tamo predaju, tako da nije ni čudo da o balu vampira sa petokrakama dobijemo samo jedan članak a o ovoj djeci će biti vjerojatno desetak do kraja dana.

  • morana1 26.05.2022.

    Otkaz i njemu i profesorici, nemaju oni pojma što profesor jeste i mora biti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare