Skandal u školi u Slavonskom Brodu: Maturanti dizali ruku u ustaški pozdrav, ravnatelj zgrožen | 24sata
Obavijesti

News

Skandal u školi u Slavoniji: Učenici dizali ruku u ustaški pozdrav, ravnatelj zgrožen

Skandal u školi u Slavoniji: Učenici dizali ruku u ustaški pozdrav, ravnatelj zgrožen
3

U dvorištu su svi imali beretke, nisam primijetio natpise, inače bih reagirao. Razrednica je trebala reagirati, rekao je ravnatelj škole i najavio istragu o skandaloznom ponašanju maturanata

VIDEO

Osmijeh i ponos vide se na licu profesorice dok gleda svoje maturante u jednoj slavonskobrodskoj školi. Dok ih ona gleda i smiješka se, oni odjeveni u crne odore dižu desnu ruku u ustaški pozdrav, piše SBPlus.

Na majicama im piše 'Za norijadu spremni'

Odjeveni u uniforme koje podsjećaju na HOS-ove i njima slične te s tekstom „Za norijadu spremni" na svojim majicama, učenici i učenice dižu ruku u fašistički ili 'Hitlerov pozdrav', pokret rukom puno stariji od Hitlera i nacizma, ali okaljan ideologijama od kojih se danas ograđuje čitav normalni i civilizirani svijet, kao što se ograđuje i od 'Za dom spremni', pozdrav vezan za jednako sramotno razdbolje hrvatske prošlosti, neprihvatljiv bilo gdje, pogotovo u obrazovno-odgojnim ustanovama.

Ravnatelj: U dvorištu su imali samo beretke, bit će istrage

Ono što je još problematičnije u čitavoj situaciji u Slavonskom Brodu jest to da je teško povjerovati kako je generacija učenika rođena 2004./2005. sama došla do te ideje. Netko ih je tomu morao podučiti ili ih na to potaknuti. 

Ravnatelj škole bio je zgrožen kad je vidio fotografiju.

- Naravno da to ne podržavamo. Zgrožen sam fotografijom i objavom na društvenoj mreži o čemu dosad uopće nisam bio informiran. U školskom su dvorištu imali samo beretke, svi su bili jako veseli i ja sam ih tamo osobno pozdravio te ispratio u povorku gradom. Nisam primijetio sporne natpise, inače bih reagirao. Učenika je puno pa je teško obratiti pozornost na sve, ali razrednica je trebala reagirati. Naša škola je osjetljiva na ovakve stvari. Ne stojimo iza toga. Još jednom ćemo sve provjeriti i utvrditi odgovornost - odlučan je bio ravnatelj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.