Obavijesti

News

Skandal u školi u Slavoniji: Učenici dizali ruku u ustaški pozdrav, ravnatelj zgrožen

Skandal u školi u Slavoniji: Učenici dizali ruku u ustaški pozdrav, ravnatelj zgrožen
3

U dvorištu su svi imali beretke, nisam primijetio natpise, inače bih reagirao. Razrednica je trebala reagirati, rekao je ravnatelj škole i najavio istragu o skandaloznom ponašanju maturanata

VIDEO

Osmijeh i ponos vide se na licu profesorice dok gleda svoje maturante u jednoj slavonskobrodskoj školi. Dok ih ona gleda i smiješka se, oni odjeveni u crne odore dižu desnu ruku u ustaški pozdrav, piše SBPlus.

Na majicama im piše 'Za norijadu spremni'

Odjeveni u uniforme koje podsjećaju na HOS-ove i njima slične te s tekstom „Za norijadu spremni" na svojim majicama, učenici i učenice dižu ruku u fašistički ili 'Hitlerov pozdrav', pokret rukom puno stariji od Hitlera i nacizma, ali okaljan ideologijama od kojih se danas ograđuje čitav normalni i civilizirani svijet, kao što se ograđuje i od 'Za dom spremni', pozdrav vezan za jednako sramotno razdbolje hrvatske prošlosti, neprihvatljiv bilo gdje, pogotovo u obrazovno-odgojnim ustanovama.

Ravnatelj: U dvorištu su imali samo beretke, bit će istrage

Ono što je još problematičnije u čitavoj situaciji u Slavonskom Brodu jest to da je teško povjerovati kako je generacija učenika rođena 2004./2005. sama došla do te ideje. Netko ih je tomu morao podučiti ili ih na to potaknuti. 

Ravnatelj škole bio je zgrožen kad je vidio fotografiju.

- Naravno da to ne podržavamo. Zgrožen sam fotografijom i objavom na društvenoj mreži o čemu dosad uopće nisam bio informiran. U školskom su dvorištu imali samo beretke, svi su bili jako veseli i ja sam ih tamo osobno pozdravio te ispratio u povorku gradom. Nisam primijetio sporne natpise, inače bih reagirao. Učenika je puno pa je teško obratiti pozornost na sve, ali razrednica je trebala reagirati. Naša škola je osjetljiva na ovakve stvari. Ne stojimo iza toga. Još jednom ćemo sve provjeriti i utvrditi odgovornost - odlučan je bio ravnatelj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa