To je to što me zanima!

Razbojnik ukrao taksi, a hrabri policajac spriječio njegov bijeg

Damir Plavšić je naš policajac mjeseca jer je brzo nakon pljačke svladao razbojnika i spriječio ga da pobjegne s ukradenim taksijem. Nije znao što ga čeka na terenu
Vidi originalni članak

Razbojnik je 5. srpnja oko ponoći u zagrebačkoj Ulici kneza Ljudevita Posavskog na parkiralištu ispred zgrade istjerao taksista iz automobila. Ukrao mu je taxi i pobjegao. Preko interne veze policajcima je javljeno da je razbojnik u bijegu. Zahvaljujući spretnosti i brzini policajca Damira Plavšića (31) te njegovih kolega iz VII. policijske postaje Trešnjevka razbojnik je brzo završio s lisicama na rukama.

- Kolega i ja smo se vozili i tražili pljačkaša. Ugledali smo ga u ulici na Knežiji. Brzo smo mu autom zapriječili put - prisjeća se Plavšić. Istrčao je iz auta prema razbojniku. Uslijedili su trenuci straha i neizvjesnosti. Nije znao što ga čeka, je li razbojnik naoružan ili pijan i na što je spreman.

- Izađi van. Odmah izađi van - hrabro je povikao približivši se na metar taksiju. Razbojnik se nije opirao. Odmah se predao, a Plavšić ga je uhitio.

- Svakodnevno se susrećem s takvim situacijama. Nikad ne znaš tko je s druge strane, ali to mi je posao. O posljedicama vjerojatno više razmišlja moja supruga - govori Plavšić. Jedan od stresnijih zadataka bio mu je prije pet godina.

Na Trešnjevci je muškarac pomahnitao jer ga je Grad odlučio deložirati. Zaprijetio je meni i kolegi bombom. Držao ju je u ruci, a mi smo stajali blizu njega. Samo smo čekali da eksplodira. Uspjeli smo ga smiriti, a kasnije i utvrditi da je bomba bila lažna - govori Plavšić koji je policajac već 12 godina.

Plavšić je naš policajac mjeseca jer je brzo nakon pljačke svladao razbojnika i spriječio ga da pobjegne s ukradenim taksijem.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • Ubananismo 15.01.2013.

    svaka čast , eda su svi murjaci takvi di bi nam bio kraj.

  • HDZ_Franjo_Tudman 25.01.2012.

    kak si ruzan.drekec jedan

  • mislilac_1 12.01.2012.

    stavite za policajca mjeseca ovog kaj je vozio pijan u službi po odbojnicima i dobio samo opomenu i 3 mjeseca bez vozačke

Komentiraj...
Vidi sve komentare