Obavijesti

News

Komentari 53

Razbojnik ukrao taksi, a hrabri policajac spriječio njegov bijeg

Razbojnik ukrao taksi, a hrabri policajac spriječio njegov bijeg
1

Damir Plavšić je naš policajac mjeseca jer je brzo nakon pljačke svladao razbojnika i spriječio ga da pobjegne s ukradenim taksijem. Nije znao što ga čeka na terenu

VIDEO

Razbojnik je 5. srpnja oko ponoći u zagrebačkoj Ulici kneza Ljudevita Posavskog na parkiralištu ispred zgrade istjerao taksista iz automobila. Ukrao mu je taxi i pobjegao. Preko interne veze policajcima je javljeno da je razbojnik u bijegu. Zahvaljujući spretnosti i brzini policajca Damira Plavšića (31) te njegovih kolega iz VII. policijske postaje Trešnjevka razbojnik je brzo završio s lisicama na rukama.

- Kolega i ja smo se vozili i tražili pljačkaša. Ugledali smo ga u ulici na Knežiji. Brzo smo mu autom zapriječili put - prisjeća se Plavšić. Istrčao je iz auta prema razbojniku. Uslijedili su trenuci straha i neizvjesnosti. Nije znao što ga čeka, je li razbojnik naoružan ili pijan i na što je spreman.

- Izađi van. Odmah izađi van - hrabro je povikao približivši se na metar taksiju. Razbojnik se nije opirao. Odmah se predao, a Plavšić ga je uhitio.

- Svakodnevno se susrećem s takvim situacijama. Nikad ne znaš tko je s druge strane, ali to mi je posao. O posljedicama vjerojatno više razmišlja moja supruga - govori Plavšić. Jedan od stresnijih zadataka bio mu je prije pet godina.

Na Trešnjevci je muškarac pomahnitao jer ga je Grad odlučio deložirati. Zaprijetio je meni i kolegi bombom. Držao ju je u ruci, a mi smo stajali blizu njega. Samo smo čekali da eksplodira. Uspjeli smo ga smiriti, a kasnije i utvrditi da je bomba bila lažna - govori Plavšić koji je policajac već 12 godina.

Plavšić je naš policajac mjeseca jer je brzo nakon pljačke svladao razbojnika i spriječio ga da pobjegne s ukradenim taksijem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da  napravi reda
S FRANJOM NEMA LABAVO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da napravi reda

Vrh čileanske Katoličke crkve ponudio je Papi kolektivnu ostavku zbog pedofilskih skandala. Naši biskupi pak pedofilske skandale godinama guraju pod tepih

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u
NOVI EXPRESS

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u

Novi broj tjednika Express čitateljima daruje super knjigu, a na glavnoj temi Express otkriva tko je moćna trojka koja je pokušala čudovišni puč u HDZ-u
Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi
VEĆ DANAS

Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi

Vezu treba graditi, nositi se sa svakodnevnim problemima i situacijama i tražiti rješenja i kompromise. Kako "se održati" i što možete napraviti bolje već danas?