To je to što me zanima!

'Razmislit ću o preispitivanju presude hrvatskim generalima'

Rekao je kako je tužiteljstvo razočarano presudom, ali da će ju poštovati u skladu s međunarodnim kaznenim pravom. U petak je tužitelj od novinara bježao
Vidi originalni članak

Glavni haaški tužitelj oglasio se priopćenjem u kojem je komentirao oslobađajuću presudu generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Rekao je kako je tužiteljstvo razočarano presudom, ali da će ju poštovati u skladu s međunarodnim kaznenim pravom. 

Dodao je da će tužiteljstvo, kao i u drugim predmetima, ako se svi uvjeti ispune razmisliti o postupku preispitivanja presude, a napomenuo je i da će tužiteljstvo sve prikupljene podatke dati na raspolaganje pravosudnim vlastima bivše Jugoslavije kako bi domaće pravosuđe imalo mogućnost kaznenog progona odgovornih za zločine tijekom Oluje.

Vjeruje da će hrvatske pravosudne vlasti biti dorasle svojim obavezama, a istaknuo je i da su suprotna mišljenja dvojice sudaca ukazala da postoje brojna pitanja koja proizlaze iz drugostupanjske presude. Dodao je kako je važno da se o tim pitanjima razmisli, a nada se da je to biti katalizator za daljnje jačanje sistema međunarodne pravde. 

Podsjetimo, nakon izricanja presude generalima u petak bježao je od novinara i nije htio ništa komentirati jer, kako je tada rekao, presudu još nije vidio. 

Idi na 24sata

Komentari 72

  • mark123_1 22.11.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Malleus Maleficarum 22.11.2012.

    Hehe, nemaš ti što razmišljati. Gazde misle za tebe....

  • user_111301 22.11.2012.

    bogami bi imali posla dok bi došli do njih ponovo hehe

Komentiraj...
Vidi sve komentare