To je to što me zanima!

Rebalansom proračuna su na udaru i povlaštene mirovine?

Mislim da potezi Vlade moraju ići za tim da svi budemo jednaki i da živimo životom građana. To građani od nas traže pa je u redu da se bavimo i tim poslom, kaže Linić
Vidi originalni članak

Ako je suditi prema izjavi ministra financija Slavka Linića rebalansom proračuna na udaru bi se mogle naći povlaštene mirovine. Iako nije decidirano potvrdio da će se rezati na toj stavci, upitan je li to opcija, Linić je u četvrtak kazao:

- Povlaštene mirovine su nešto što građani smatraju da ne trebaju biti i da se svi trebamo izjednačiti. Mislim da potezi Vlade moraju ići za tim da svi budemo jednaki i da živimo životom građana. To građani od nas traže pa je u redu da se bavimo i takvim poslom - izjavio je.

Osvrnuo se i na učinke fiskalizacije i smatra da su najnoviji rezultati dobar početak. Radi se na tome kako građane zainteresirati da traže račun, a tu je još puno posla.


Idi na 24sata

Komentari 112

  • đajer 14.09.2013.

    Izabrali smo socijaldemokrate da provode socijalnu politiku,da zaštite dostignuto. Izabrali smo ih da promijene negativan trend,da povećaju radni sektor na barem 1 700 000 radnika.Jednostavnom matematikom tada dolazimo do solventnosti državne blagajne.Što oni rade čitavo vrime?Obećavaju,planiraju i ne rade ništa. Umjesto njih radi divlji kapitalizam.Vidimo da nema investitora,ni vanjskih niti domaćih.Nema ih jer vlada nezna posložiti poduzetničku klimu.Na što su se sada sveli?Na nemoćnu grupu dezorijentirani ljudi koji igrom slučaja vode državu. U svojoj nemoći posežu za nerazumnim potezima smanjivanja već smanjenih i jadnih mirovina od 3600kn i sl.I to rade ljudima koji su stradali u ratu i tranziciji koju su oni zacrtali.Ovo je teško ponižavanje branitelja koji ne smiju šutjeti.

  • ZAGREPCANKA 13.09.2013.

    vec je bilo i vrijeme...90 posto tih sa povlastenim mirovinama...itekako moze raditi...

  • zahira45 13.09.2013.

    Glavno da on misli !!! Al o komu i čemu !??

Komentiraj...
Vidi sve komentare